Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro


Dnia 7 lipca, na rynku w Narolu, odbył się kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski – Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro.
 
Do konkursu zostało zakwalifikowanych 9 drużyn. Każda z nich miała za zadanie przygotować danie główne z pstrąga roztoczańskiego z użyciem oleju Świątecznego Roztoczańskiego (rzepakowego) oraz deser z truskawek odmiany sengana z dodatkiem sera twarogowego ricotta zwykła i miodu wielokwiatowego z rodzimej pasieki.
 
 
Najlepsze, zdaniem Jury, dania przygotowała ekipa  z Hotelu Blue Diamond: Grzegorz Adamarek, który wystąpił w duecie z Michałem Łakomym. Zwycięzca oprócz cennych nagród otrzymał również nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.
 
Na kolejnych miejscach uplasowali się:
  • II miejsce: Patryk Stanewicz i Józef Pojasek z Hotelu Teodorka,
  • III miejsce: Marcin Ćwik i Piotr Benedykt z Hotelu Puro.
Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro to dziewiąty z dziesięciu konkursów nominowanych do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W finale, który odbędzie się w dn. 26-27 września, podczas targów Polagra Gastro, udział wezmą również zwycięzcy KPP 2016: Paweł Salamon i Maciej Pisarek.
 
Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również na nasz kanał filmowy na Youtube.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000