Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Gotowanie z użyciem technologii konwekcyjno-parowej


W piecach konwekcyjno-parowych firmy Rational można przyrządzić 90% wszystkich potraw, znajdujących się na kartach dań międzynarodowych profesjonalnych kuchni. W Europie tego typu urządzenia są od dłuższego czasu normą. W Polsce wielu kucharzy wciąż jeszcze korzysta z klasycznych metod gotowania, nie wykorzystując przy tym dostępnych technologii.

Piec konwekcyjno-parowy zastępuje niemal wszystkie tradycyjne maszyny kuchenne: piece, kuchenki, kotły i grille. Sprzęty te są łatwe w obsłudze, posiadają funkcję samooczyszczania i w porównaniu z innymi są o wiele bardziej oszczędne i zużywają nawet do 70% mniej energii. W Polsce dopiero połowa kucharzy wykorzystuje te wielozadaniowe urządzenia.

Kto się przyzwyczaił przyrządzać typowego kotleta schabowego w typowym głębokim smażeniu, jest często sceptycznie nastawiony do nowych technologii – mówi Daniel Sielicki, mistrz kuchni w firmie Rational.

Dzięki przygotowywaniu produktów panierowanych w SelfCookingCenter 5 Senses możemy w znacznym stopniu zmniejszyć zużycie tłuszczu – twierdzi Dariusz Zahorański, szef kuchni z Radisson Blu. On sam w swojej kuchni od lat korzysta z tego typu rozwiązań.

Dla urządzeń firmy Rational można znaleźć zastosowanie niemalże we wszystkich zakładach produkcyjnych. Pozwalają na przygotowanie około 30 posiłków dziennie, dlatego poniesione koszty zwracają się w niecały rok. Dzięki gotowaniu na parze dania są soczyste, mają intensywny zapach, apetyczne barwy i chrupiącą skórkę. Ponadto przygotowuje się je bardzo szybko. Piece konwekcyjno-parowe są dodatkowo łatwe w obsłudze, nie trzeba nadzorować procesu przyrządzania potraw, zatem nawet niedoświadczony pracownik jest w stanie uzyskać satysfakcjonujące efekty.

Ze wszystkich urządzeń Rational SelfCookingCenter 5 Senses jest dotychczas jedynym modelem, który przyrządza wszystkie potrawy. Wystarczy tylko użyć odpowiedniego przycisku. Sprzęt dostosowuje wszystkie ustawienia do wielkości, ilości i stanu poszczególnych produktów, zgodnie z intencją kucharza. Natomiast dla tych, którzy wolą sami określać temperaturę, wilgotność, czas przyrządzania i prędkość obiegu powietrza, najlepszą alternatywą jest CombiMaster Plus firmy Rational. Model ten wyposażony jest we wszystkie ważne funkcje, które pozwalają spełniać wysokie wymogi jakościowe kuchni.

Więcej informacji na stronie: www.rational-online.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000