Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Paweł Oszczyk w ze...
Wędzarnia grill pr...
Eksperci na tropie...
Wdrażamy najnowocz...
Restauracje Atelie...
Focus Hotels otwor...
LSI Software S.A. ...
XXIII obrady Loży ...
Rozwiązania NEXT L...
Rada programu S...
Marketing internet...
Karta win w restau...
Re-otwarcie flagow...
Loża Ekspertów pro...
Rusza nowy program...
Konferencja Global...
Gwiazdkowe spotkan...
Jak dbać o wizerun...
MAKRO dla gastrono...
Spektakularny powr...
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Dora Metal
Convotherm
Lunch24.pl
Watersystem
Robot - Coupe
Espiga
Artykuły spożywcze
Pizzola
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Gwiazdkowe spotkania firmowe to wielki biznes dla hoteli


Zbliża się grudzień – jeden z miesięcy o największym zapotrzebowaniu na organizowanie wydarzeń firmowych. Ma to związek z firmowymi podsumowaniami roku i spotkaniami bożonarodzeniowymi. Aż 32% przedsiębiorstw w Polsce organizuje w tym czasie eventy dla swoich pracowników. Jak wynika z pierwszej edycji ogólnopolskich badań wykonanych przez IBRiS na zlecenie Hotelu Narvil pt.: Rynek spotkań biznesowych pod lupą: Kto? Co? I gdzie? ponad 50% Polskich przedsiębiorstw wydaje na takie spotkania rocznie nawet do 100 tysięcy złotych.

Świąteczny peak eventowy
 
Grudzień to intensywny okres dla obiektów hotelowych i konferencyjnych. W tym okresie, aż 32% przedsiębiorstw w Polsce organizuje ostatnie wydarzenia firmowe w roku. Podsumowania roku działalności i spotkania gwiazdkowe z pracownikami to drugi co do wielkości peak konferencyjny i tym samym ostatnia możliwość w danym roku na zwiększenie zysku. Jak wynika z badań wykonanych przez IBRiS na zlecenie Hotelu Narvil pt.: Rynek spotkań biznesowych pod lupą: Kto? Co? I gdzie? najważniejszymi faktorami przy organizacji takich wydarzeń jest cena (80%), jakość kuchni oraz łatwość dojazdu do obiektu (po 48%). Obiekty na ten okres przygotowują się z dużym wyprzedzeniem. Aż 45% przedsiębiorstw planuje takie wydarzenie z 1-3 miesięcznym wyprzedzeniem, co piąta (22%) firma z aż półrocznym wyprzedzeniem. W tym czasie obiekty hotelowe muszą zaistnieć w miejscach, w których poszukują ich Klienci oraz przedstawić możliwie najlepiej sprofilowaną ofertę. Ponad 52% firm wyszukuje ofert hotelowych za pomocą wyszukiwarek internetowych. To właśnie promocja w sieci jest kluczem do sukcesu. Internet to obecnie najważniejsze medium, dzięki któremu firmy mogą porównać oferty hoteli. Daje to obiektom hotelowym możliwość szerokiej promocji skierowanej do idealnie sprofilowanego Klienta. Dzisiejsza forma sprzedaży usług w sieci prowadzona przez działy marketingu, reklamy, promocji i PR. To pion promocji obiektów hotelowych. O jej sile świadczy skuteczność dotarcia do wybranej grupy docelowej i niższy koszt dotarcia, niż ma to miejsce za pośrednictwem tradycyjnych mediów, czy metod promocji mówi Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil Conference & Spa, Hotelarz Roku 2014.
 

Planowanie eventu
 
Największą grupą przedsiębiorców planujących grudniowe wydarzenia firmowe są przedsiębiorstwa usługowe (44%), firmy zajmujące się produkcją przemysłową stanowią 32% przedsiębiorstw, a co czwarta firma zajmuje się handlem. Aż 58% firm zatrudniających powyżej 250 pracowników organizuje swoje spotkania firmowe w obiektach hotelowych. Analizując wyniki badania rynku usług hotelowo-konferencyjnych Hotelu Narvil łatwo dostrzec, że gwiazdkowe spotkania firmowe wymagają dużych powierzchni dla licznych grup, a także dają możliwość na spore zyski. Jednak organizacja grudniowych wydarzeń świątecznych to nie jedyny cel obiektów hotelowych. Oprócz najwyższej jakości świadczonych usług ważne jest również zabieganie o powrót Klientów do obiektu przy okazji kolejnego wydarzenia. Jak wynika z badania IBRiS dla Hotelu Narvil, przy obecnej szerokiej dostępności usług konferencyjnych firmy mają tendencję do organizowania wydarzeń do trzech razy pod rząd w tym samym obiekcie. Dlatego tak ważne jest pierwsze wrażenie i ciągłe podnoszenie wysokiego standardu usług. – Mimo, iż internet obecnie wiedzie prym w promocji obiektów hotelowych to w trakcie eventu, a także po jego zakończeniu niezwykle istotna jest praca działu sprzedaży aktywnej. Nasze oferty zawsze są sprofilowane pod danego Klienta, a kontakt face to face, pozwala na budowanie trwałych relacji. Dzięki profesjonalnej obsłudze działu sprzedaży aktywnej zwiększamy szanse na ponowne goszczenie danego Klienta przy okazji kolejnego wydarzenia dodaje Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil Conference

Badanie rynku usług hotelowo-konferencyjnych w Polsce zostało wykonane w I kwartale 2016 roku przez Instytut IBRiS na zlecenie Hotelu Narvil Conference & Spa na próbie 600 przedsiębiorstw (w tym 100 mikro i 500 małych, średnich i dużych przedsiębiorstwach).

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Dora Metal M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Robot - Coupe Belgium`s Best Nektar Natura Menos Tableart Tomasz Miszczak Werner & Mertz POSbistro M&M Gastro Makro Cash & Carry Watersystem Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Reinex Barry Callebaut Steinberg Artek Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice Convotherm Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000