Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Konferencja Global Restaurant Leadership Conference


Goście z całego świata życzą sobie najsmaczniejszych, autentycznych przeżyć kulinarnych, które byłyby nowe i ciekawe. Ale życzą sobie także jedzenia przyczyniającego się do zdrowego stylu życia i zdrowej planety. Dzisiaj dyrektor generalny spółki Unilever Food Solutions, Harry Brouwer, wyjaśnia na konferencji Global Restaurant Leadership Conference, dlaczego jest to zarówno wielkie wyzwanie, jak i ogromna okazja dla przemysłu żywnościowego.

W związku z rosnącą popularnością jedzenia poza domem coraz więcej spożywanych przez nas potraw pochodzi od organizacji zajmujących się usługami gastronomicznymi. Jeżeli firmy z tej branży będą współpracować, może to mieć imponujące skutki i znacznie ograniczyć wpływ domowej konsumpcji żywności na środowisko naturalne, a jednocześnie zapewnić doskonały smak.

Dzięki długoterminowej współpracy z dostawcami, klientami i innymi interesariuszami UFS pomaga zmieniać świat.

Jedzenie, które jest smaczne, pożyteczne i nie kosztuje majątku

Goście zwracają się w stronę marek, którym mogą ufać, że korzystają ze stabilnych źródeł. Właśnie dlatego, na przykład, 100% oleju palmowego używanego w produktach UFS pochodzi z certyfikowanych źródeł, a ponad 90%* warzyw i ziół używanych przez jedną z największych marek żywnościowych na świecie – KNORR – ze zrównoważonych ekologicznie upraw.

Marnotrawstwo to dosłownie wyrzucanie zysków, razem z towarami i życzliwością gości. Dzięki współpracy z naszymi klientami nad przerabianiem przepisów, zmianą używanych składników lub nad poprawą prognozowania, ilość odpadów żywnościowych może być ograniczona o 33%, albo nawet więcej.

Niepewne jedzenie nie tylko może być szkodliwe dla gości, ale także zagraża reputacji firmy i całej branży. UFS ma świadomość tego, że żywność o podwyższonych standardach bezpieczeństwa może stanowić przepustkę na kluczowe rynki.

Konsumenci chcą jeść zdrowiej, ale kiedy wybierają się zjeść coś poza domem, chcą także zapewnić sobie jakąś atrakcję. UFS we współpracy z Culinary Institute of America pomaga restauracjom tworzyć pyszne dania, które są zdrowsze, ale nic przez to nie tracą na smaku. Od roku 2012 udało się usunąć 1,3 tryliona kalorii, przy czym dania zarówno wyglądają, jak i smakują znakomicie.

Dania globalne i lokalne

Doświadczenie UFS zyskane na 75 rynkach wskazuje, że ludzie pragną fascynacji i nowych pomysłów wiążących się z daniami z całego świata, ale także wolą, by ich potrawy miały w sobie lokalną nutę. Zespoły terenowe UFS współpracują z klientami na całym świecie, by zapewnić, że oferowane dania będą odpowiadały lokalnym gościom – czy chodzi o zaspokojenie potrzeb na zdrowe, pyszne dania nie przynoszące poczucia winy, o zlokalizowanie oferty światowej, czy o sprowadzenie najciekawszych kuchni całego świata na domowe rynki.

Harry Brouwer, Dyrektor generalny Unilever Food Solutions, wygłosi swoje przemówienie key note podczas konferencji Global Restaurant Leadership Conference we wtorek, 11 października. Wystąpienie zatytułowane jest Jak dostarczać jedzenie, które jest smaczne, pożyteczne i nie kosztuje majątku… a przy tym zarobić. Ujęte są w nim wszystkie wyżej wymienione informacje. 

Więcej informacji na: www.ufs.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000