W drugim dniu targów, jak co roku mieliśmy przyjemność rozstrzygnąć Konkurs na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii Targów HORECA/GASTROFOOD.
Zgłoszone produkty były oceniane pod względem:
- nowoczesnych rozwiązań konstrukcyjnych i technologicznych,
- wysokiej funkcjonalności, wartości użytkowej i estetyki produktu,
- jakości i niezawodności działania,
- oryginalności i innowacyjności w stosunku do produktów istniejących na rynku,
- wyjątkowych walorów odżywczych, smakowych lub estetycznych.
Komisja Konkursowa w składzie:
Przewodniczący:
Sławomir Grzyb – Gastrona.pl
Członkowie:
Małgorzata Grenda – Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o.
Beata Kaźmierczak – BM MEDIA Wydawnictwo Branżowe
Piotr Tabor – Hotele Plus
Sekretarz: Paulina Polewka – Targi w Krakowie Sp. z o.o.
Komisja po wnikliwej analizie dokumentów dostarczonych przez zgłaszające firmy oraz ocenie produktów na Targach, postanowiła przyznać nagrody Targów HORECA/GASTROFOOD 2018 w trzech kategoriach:
Kategoria: Wyposażenie i urządzenia gastronomiczne
Zwycięski produkt:
- PIZZA CONTENTA - PIZZA INACZEJ – firma PIZZA CONTENTA SP. Z O.O.
Wyróżnienia:
- Zrazy wołowe Premium 180 g – firma RUN-CHŁODNIA WE WŁOCŁAWKU SP. Z O.O.
- Papryka jalapeno zielona krojona w zalewie - Limpol Sp. z o.o.
Wszystkie zglaszane produkty prezentowały wysoki poziom, a obrady były burzliwe. Dziękujemy uczestnikom za udział, gratulujemy zwycięzcom i zachęcamy do zgłaszania produktów za rok.