Dnia 21 kwietnia 2017 roku odbyła się 14. edycja Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych – konkursu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski 2017.
Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne to konkurs, który przez lata zdobył statut konkursu ogólnopolskiego. Od lat organizowany jest przez Dariusza Gwiazdę, szefa kuchni Hotelu City w Bydgoszczy. Tegoroczna edycja odbyła się w Pijalni Wód Inowrocławianka w Inowrocławiu.
W konkursie wystartowało 11 zawodników. Najlepsze danie z wykorzystaniem składników obowiązkowych, czyli udźca sarniego i trufli czarnej przygotował
Paweł Spodzieja z
Hotel HP Park w Poznaniu. Na kolejnych miejscach uplasowali się:
Dominik Świątecki z City Park Poznań – II miejsce i
Przemysław Kopania z Sofitel Victoria w Warszawie – III miejsce.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.