Po otwarciu w listopadzie 2017 roku lokalu Meat & Fit w Pile (woj. wielkopolskie) przyszedł czas na zaplanowane otwarcie lokalu w Świnoujściu (woj. zachodniopomorskie).
Świnoujście to miasto turystyczne z ponad 40 tysiącami mieszkańców składające się z 44 wysp. Lokal znajduje się w Galerii Promenada ul. Żeromskiego 79/80, która zlokalizowana jest przy głównym zejściu na plażę. Jest to lokal o powierzchni 70 m kwadratowych z 26 miejscami siedzącymi dużym zadaszonym ogródkiem letnim i kuchnią otwartą.
Ze względu na usytuowanie lokalu w sezonie letnim spodziewamy znacznie większej ilości gości niż w pozostałych naszych lokalizacjach dlatego we współpracy z firmą MMGastro wyposażyliśmy lokal w wydajniejszy sprzęt gastronomiczny, co pozwoli nam na obsłużenie większej ilości gości w tym samym czasie.
W Świnoujściu nie było do tej pory lokalu serwującego modne dania w dietetycznej formie ani burgerów dla wegan, które także znajdują się w ofercie Meat & Fit.
Na początku grudnia w naszej ofercie pojawiły się burgery wegańskie w 100% pochodzenia roślinnego. Zdecydowaliśmy się na ten krok, gdyż nasza dotychczasowa oferta burgerów wegetariańskich spotykała się z dużym zainteresowaniem naszych gości i dlatego jest to linia produktowa, którą chcemy rozbudować. Ofertę wegańską przygotowywaliśmy pod patronatem Polskiego Stowarzyszenia Wegan, stowarzyszenia Otwarte Klatki oraz kampanii RoślinnieJemy.
Na I kwartał 2018 roku mamy zaplanowane otwarcia kolejnych lokali Meat & Fit m.in. w Kłodzku, Złotoryi, Krakowie, Wrocławiu, Sochaczewie. W całym roku 2018 planujemy otworzyć minimum 24 lokale. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców.
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór dań i przekąsek, m.in. sandwiche i burgery z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, owocowe soki tłoczne na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe.
Poszukujemy partnerów do współpracy w miastach od 20 tysięcy mieszkańców oraz w średnich i dużych miastach zarówno w galeriach handlowych jak i w lokalach miejskich o średniej powierzchni. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem bistro
Meat & Fit muszą liczyć się z inwestycją około 60-70 tyś zł netto w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing lub zakupić poprzez kredyt wtedy inwestycyjne nakłady gotówkowe znacznie się zmniejszą.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.