Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Mów i jedz - Polka stworzyła smakowitą metodę nauki języków obcych


Angielski przydaje się w pracy, podczas zagranicznych podróży czy do realizowania swoich pasji. Choć uczymy się go od najmłodszych lat to w stresujących sytuacjach i tak często zapominamy przysłowiowego języka w gębie. Co zrobić, by nauka języka była skuteczna, a przy tym bardzo przyjemna? Doktor Agnieszka Bolikowska, założycielka Językodajni stworzyła unikalną metodę, w której połączyła naukę języka obcego z jedzeniem.

Ucz się na hamaku
 
Język obcy tak naprawdę służy do poznania innych i… samego siebie: człowiek żyje tyle razy, ile zna języków (Goethe). Bazując na swoim bogatym doświadczeniu z pracy na uniwersytetach w USA, dr Agnieszka Bolikowska stworzyła własną szkołę, która naucza w oryginalny i innowacyjny sposób. W Językodajni, bo taką nazwę nosi to nietypowe miejsce, nie ma tradycyjnych podręczników czy kserówek i nie stosuje się schematycznych ćwiczeń gramatycznych. Zajęcia odbywają się w kameralnych grupach, raz w tygodniu, a materiałami edukacyjnymi są filmy oglądane w oryginale, prasa czy anglojęzyczne książki. Zamiast ławek i tablicy kursanci mogą zrelaksować się w wygodnych fotelach, na pufach, a nawet w hamaku z filiżanką herbaty w ręku. W tle słychać nastrojową muzykę. Wszystko po to, by nauka języka przebiegała w relaksującej atmosferze i przychodziła mimochodem.
 
 
58 kuchni do wyboru
 
Atmosfera jest kluczowa. Sposobem na to, by zacząć mówić w języku obcym jest stworzenie komfortowej, bezpiecznej i pozytywnej atmosfery, która pozwoli przełamać bariery w mówieniu. Dlatego też w Językodajni jest przytulnie, kolorowo i smacznie – mówi Agnieszka Bolikowska. Jednym z punktów, które wyróżniają Językodajnię i tłumaczą jej nazwę, jest pomysł, by na każdych zajęciach uczestnicy mogli spróbować tradycyjnych dań z danego kraju, gdzie angielski jest głównym językiem, a takich krajów jest aż 58 na świecie! Poczęstunki przygotowują najlepsi kucharze m.in. Melania Kozyra, Agnieszka Długosz czy Maciej Jesionowski. Kursanci próbują smakołyków z RPA czy Australii, a przy okazji poznają nowe słowa, które rzeczywiście zapamiętują.
 
Najważniejsze to zacząć mówić
 
Nieważny jest tu wiek, czy poziom zaawansowania. Dzięki stworzonej przez Agnieszkę Bolikowską metodzie kursanci automatycznie zaczynają posługiwać się angielskim lub hiszpańskim. W jej metodzie najważniejsze to przełamać bariery i pozbyć się oporów w mówieniu w języku obcym. A każde indywidualnie przygotowane spotkanie przybliża kursantów do tego celu.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000