Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Najnowsze technologie i rozwiązania dla gastronomii – Konferencja RATIONAL dla Projektantów


W dniu 10.04.2014 roku, w Centrum Konferencyjnym Legii Warszawa, firma RATIONAL zorganizowała konferencję dla Projektantów. Głównym celem spotkania było zaprezentowanie w praktyce urządzeń firmy RATIONAL oraz ich możliwości.

Konferencja rozpoczęła się wspólnym śniadaniem, na które zaprosił wszystkich obecnych Dyrektor Zarządzający firmy Rational w Polsce - Maciej Wroński. Przybyli goście mogli obserwować pracę kucharzy, którzy przygotowywali dla nich posiłek. Podczas pokazu - Tomasz Ogonek i Christoph Dilger – kucharze firmy RATIONAL,  zaprezentowali urządzenia, na których pracowali, pokazując ich wydajność, kontrolę jakości, różnorodność oraz elastyczność.

Po śniadaniu, nastąpiło przedstawienie pomysłu RATIONAL. Christoph Dilger dokonał krótkiej prezentacji urządzeń oraz przekazał wiele informacji, które zaciekawiły zebranych gości. W roli tłumacza wystąpił pan Maciej Wroński.

Christoph Dilger to szef kuchni z pasją, który już od wielu lat związany jest z branżą gastronomiczną. Od 2011 roku pracuje w firmie RATIONAL jako key account manager. Podróżując po świecie zdobywał wiedzę na temat różnych kuchni oraz trendów. Jak sam wspomniał podczas spotkania – praca w firmie RATIONAL pozwoliła mu połączyć pasję do gotowania z wiedzą o projektowaniu.

Podczas spotkania Christoph pokazał, że możliwe jest jednoczesne prowadzenie konferencji i swobodne gotowanie oraz  przedstawił najważniejsze informacje dla projektantów.

Kucharze pokazali, że do przygotowania przyjęcia wystarczy zaimprowizowana kuchnia – taka jaką stworzyli na konferencji oraz niezawodny i wysokiej jakości sprzęt.

Po krótkiej prezentacji uczestników rozpoczął się szczegółowy pokaz wszystkich urządzeń oraz usług i rozwiązań firmy RATIONAL.

Przybyli goście mogli zobaczyć, jak na przestrzeni 40 lat tworzyła się historia firmy RATIONAL.  Zaprezentowano im także wykresy odzwierciedlające sprzedaż pieców konwekcyjno-parowych. Projektanci dowiedzieli się wiele na temat budowy  tych urządzeń, ich możliwości oraz korzyści wynikających z ich używania.
 
Christoph Dilger podkreślał, że główną ideą pracowników firmy RATIONAL jest przedstawienie i sprzedaż proponowanych rozwiązań dla gastronomii, a nie kawałka stali.

Firma RATIONAL postawiła na jeden produkt - SelfCookingCenter® whitefficiency®. W tym urządzeniu zawarta jest cała wiedza RATIONAL. Urządzenie te jest bardzo praktyczne i zostało stworzone, po to, aby spełniać oczekiwania klientów.
 
 
SelfCookingCenter® whitefficiency® to rozwiązanie gastronomiczne dla każdego. W profesjonalnych kuchniach często bywa tak, że kwalifikacje personelu są wysokie, ale ogromny stres i szybko uciekający czas nie pozwala na płynną pracę całego obiektu gastronomicznego. Urządzenia firmy RATIONAL zmniejszają ten stres, pozwalają na odpowiednie rozłożenie w czasie przygotowywanych posiłków. Dodatkowo do ich instalacji nie potrzeba dużej powierzchni, są niezwykle ekonomiczne i bezpieczne. Efekt oraz jakość dań sporządzonych przy użyciu pieców konwekcyjno-parowych jest zdumiewający. Perfekcyjna jakość potraw możliwa jest dzięki:
  • indywidualnemu nadzorowi każdej półki
  • osobnemu wpisowi i kontroli czasu dla każdej półki
  • automatycznej sygnalizacji po upływie czasu.
Najnowszym urządzeniem firmy RATIONAL, zaprezentowanym na konferencji, był VarioSmoker. Na rynku pojawił się jesienią ubiegłego roku. VarioSmoker pozwala na przyrządzanie różnych potraw jednocześnie, bez obaw, że stracą swój kolor, smak czy aromat. Urządzenie pozwala na wędzenie łososia, kurczaka, wołowiny czy żeberek razem z warzywami. Jest to rozwiązanie, które ułatwia pracę kucharzy w każdej kuchni.

Na koniec konferencji zaprezentowano najnowszy system zwany finishing. Jest to rozwiązanie, które idealnie sprawdza się na różnego rodzaju bankietach, konferencjach czy większych uroczystościach. W finishingu niezależnie od tego, czy chcemy przygotować 2 dania czy 20, nie musimy martwić się o brak czasu.
 
Na początku dania, które zostały wstępnie przyrządzone, układa się na talerzach i wstawia do specjalnych stelaży. Następnie całą konstrukcję zakrywa się pokrowcem Thermocover RATIONAL, pod którym dania doprowadzane są do idealnego stanu spożycia. Temperatura dań może być utrzymana nawet do 20 minut.
 
 
Wszystkie szczegółowe informacje przedstawione na konferencji, można odnaleźć na portalu stworzonym przez firmę RATIONAL www.rational-online.com z myślą o projektantach urządzeń gastronomicznych. Projektanci mogą zasięgnąć tam wiedzy technicznej w zakresie zużycia energii, gazu i ich optymalizacji. 
 
 Więcej informacji w Prezentacji Firmy Rational oraz na stronie: www.rational-online.pl

RATIONAL w liczbach
Śmiało można stwierdzić, że firma RATIONAL jest liderem rynku światowego – jej udział to aż 54%. Wynik ten to efekt ponad 550 000 sprzedanych urządzeń na całym świecie, a także 110 milionów posiłków, które przyrządza się z użyciem technologii RATIONAL. Oprócz tego należy wspomnieć o notowaniach akcyjnych na giełdzie, które w przeciągu 11 lat wzrosły ponad 12 krotnie.
 
     RATIONAL Sp. z o.o.
  ul. Bokserska 66
  02-690 Warszawa
  tel. 22 864 93 26
  fax. 22 864 93 28
  e-mail:info@rational-online.com
  www.rational-online.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000