Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Hello Coffee
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Petycja do Premiera, Wicepremiera i Ministra Finansów w sprawie dopisania PKD


14 grudnia 2020 r. Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej  działając w imieniu swoich członków tj. podmiotów prawnych z sektora gastronomii oraz w imieniu wszystkich podmiotów tworzących Sztab Kryzysowy Gastronomii Polskiej zwróciła się z petycją o pilne wprowadzenie proponowanego niżej rozwiązania oraz poinformowanie o terminie wydania odpowiedniego Rozporządzenia  drogą elektroniczną. Petycja trafiła do Premiera Mateusza Morawieckiego, Wicepremiera Jarosława Gowina i Ministra Finansów Tadeusza Kościńskiego.
 

Przedmiotem petycji jest żądanie stworzenia przepisów prawa w drodze Rozporządzeń Rady Ministrów dotyczących rozszerzenia pomocy jaką zapewnia tzw. Antykryzysowa Tarcza Branżowa 6.0 – (dalej określana jako Tarcza 6.0), która przyznała pomoc wszystkim przedsiębiorcom prowadzącym działalność wg. PKD Działu 56, czyli prowadzącym działalność usługową związaną z wyżywieniem na podmioty gospodarcze, które dostarczają produkty i usługi do tych podmiotów, a przychód z działalności uzyskany w październiku lub listopadzie 2020 r. był niższy co najmniej o 40%, w stosunku do przychodu uzyskanego odpowiednio w październiku albo listopadzie 2019 r.,  a które spełniają wszystkie kryteria Ustawy z dnia 9 grudnia 2020 r. o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych oraz niektórych innych ustaw.
 
 

Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej
05-500  Piaseczno
ul. Puławska 38

KRS: 0000851744
NIP: 1231472372
Regon: 386628618

tel. 794 500 301

e-mail: sekretarz@iggp.pl

www.iggp.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000