Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Poland on a Plate


Pączki nadziane maślano-miodowym kremem, oblane polewą z syropu klonowego i podawane z kurczakiem? Tak! W Poland on a Plate – programie kulinarnym w amerykańskiej telewizji inspirowanym polską kuchnią – wszystko jest możliwe. Wystarczy kilka polskich składników i szczypta wyobraźni.
 
 
Prowadząca Poland on a Plate Basia Brown, pasjonatka gotowania, odkrywa polskie specjały i prezentuje je widzom w zupełnie nowej formie. Basia udowadnia, że nadwiślańska kuchnia ewoluuje i jest znacznie bogatsza niż powszechnie znane Amerykanom kiełbasa i pierogi.
 
Rodzimą kuchnię odczarowują także występujący gościnnie szefowie kuchni, dumnie podkreślający swoje polskie korzenie. W programie wzięła udział m.in. Gale Gand, zdobywczyni gwiazdek Michelin, autorka ośmiu książek i gospodarz programu kulinarnego w Food Network, uhonorowana nagrodą James Beard Foundation. Rick GreshExecutive Chef w pierwszym na świecie hotelu Virgin, przygotował na wizji swój sławny stek okrzyknięty mianem Chicago’s Best Steak w 2013 roku. Z pomocą szefów kuchni Basia tworzy oryginalne kombinacje smaków – pierogi nadziewa mięsem homara, a zupę chrzanową wzbogaca o smak zielonych jabłek. Amerykańsko-polska fuzja kulinarna skutkuje niejednokrotnie w zaskakujące połączenia takie jak pączki z lukrem i kurczakiem czy łosoś w sosie bekonowym.
 
 
W przepisach Basi Brown nie brakuje składników typowych dla Polski, a rzadko używanych przez Amerykanów. Na kuchennym stole pojawiają się m.in. oscypek, świeży chrzan, liście mlecza, pasternak czy marynowane grzyby, które Basia odkryła podczas podróży do Polski.
 
Program Poland on a Plate skupia się jednak nie tylko na aspekcie kulinarnym. To także rozmowy o pięknie polskich regionów oraz opowieści o kulturze i historii kraju. Jest to kompleksowy obraz Polski podany wprost na talerzu.
 
 
Lata obecności Polaków na terenie Stanów Zjednoczonych sprawiły, że nasza sztuka kulinarna stała się tam atrakcyjna. Dzisiaj tradycyjne oblicze rodzimej kuchni bardzo szybko się zmienia. Nic więc dziwnego, że program Poland on a Plate wzbudza zainteresowanie zarówno wśród Polonii jak i Amerykanów z polskimi korzeniami, którzy pamiętając babcine przepisy chcą nadać im współczesny, nowy smak.
 
Jesienią 2015 roku w ramówce amerykańskiej telewizji znajdą się nowe odcinki programu Poland on a Plate, w których na widzów czeka jeszcze więcej smakowych niespodzianek. W planach jest rozszerzenie formuły programu i emisja na ogólnokrajowym kanale PBS.
 
Źródło: www.polandonaplate.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000