Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Polska na podium światowego konkursu kulinarnego S.Pellegrino Young Chef 2018


Jedna z najbardziej ekscytujących kulinarnych rywalizacji za nami! W miniony weekend 21 wybitnych młodych szefów kuchni rywalizowało podczas finału konkursu S.Pellegrino Young Chef 2018 w Mediolanie. Najlepszy okazał się Yasuhiro Fujio z Osaki, który zachwycił jury daniem Across the Sea. Reprezentujący Polskę, Marcin Popielarz, szef kuchni restauracji Biały Królik w Gdyni, znalazł się w pierwszej trójce!

Yasuhiro Fujio, tegoroczny zwycięzca S.Pellegrino Young Chef 2018, dołącza do Marka Moriartiego (2015) i Mitcha Lienharda (2016), laureatów poprzednich edycji tego prestiżowego konkursu. Jego danie wzbudziło zachwyt jury, które w ocenie zwracało szczególną uwagę na 5 złotych zasad finedining: produkt, (jakość i pochodzenie), umiejętności (fach i doświadczenie), talent (kreatywność i wyczucie), piękno (aranżacja i podanie potrawy) oraz przekaz, jaki ma płynąć z zaprezentowanego dania. Yasuhiro Fujio, dzięki zwycięstwu, będzie kształtował przyszłość gastronomii. – Jestem trochę zestresowany. Tytuł najlepszego młodego szefa kuchni S.Pellegrino Young Chef 2018, zobowiązuje do jeszcze cięższej pracy niż dotychczas, pokazania wybitnej kuchni i zadbania, by goście wychodzący z mojej restauracji byli zawsze zadowoleni – komentuje reprezentujący Japonię Yasuhiro Fujio.
 


Siedmioosobowe jury, w którego skład wchodzili jedni z najlepszych szefów kuchni na świecie (Virgilio Martínez, Margarita Forés, Brett Graham, Annie Féolde, Dominique Crenn, Ana Roš i Paul Pairet), najwyżej oceniło danie Japończyka: zostały w nim wykorzystane tradycyjne japońskie składniki, przygotowane wg francuskich technik gotowania. Tym samym potrawa w pełni oddała charakter młodego szefa, wykorzystując najlepsze elementy kuchni azjatyckiej i wzbogacając je domieszką nowoczesności. Wszyscy członkowie jury jednogłośnie stwierdzili, że tegoroczny poziom przygotowanych dań był wyjątkowo wysoki, a kucharze z najlepszej trójki wykazali się wybitnymi umiejętnościami w łączeniu smaków, tekstur i technik gotowania.

Reprezentujący Polskę Marcin Popielarz, szef kuchni w restauracji Biały Królik w Gdyni, przygotował halibuta marynowanego w stylu rybackim, podanego z chrzanem, ogórkiem i sosem z kalarepy i koperku. Mentorem polskiego szefa był Wojciech Modest Amaro, zdobywca pierwszej gwiazdki Michellin w Polsce. Miejsce reprezerntanta Polski w pierwszej trójce S.Pellegrino Young Chef 2018 to ogormny sukces i wyróżnienie dla rodzimej gastronomii.
 

– Kilka lat temu zastanawialiśmy się, w jaki sposób możemy przełożyć pasję do gastronomii na nasze działania, chcieliśmy pokazać, że warto wzbić się na najwyższy poziom kulinarny. Teraz, po zakończeniu trzeciej edycji konkursu S.Pellegrino Young Chef, możemy stwierdzić, że wspieramy młodych szefów kuchni w ich dążeniu do perfekcji, w rozwijaniu ich pasji oraz szlifowaniu wiedzy. Najlepszą rzeczą, jaką możemy dać gastronomii, to wspieranie talentu i pasji młodych szefów, którzy będą zmieniać światową gastronomię – komentuje Federico Sarzi Braga, CEO Sanpellegrino Group.

Tegoroczna edycja S.Pellegrino Young Chef była wyjątkowa ze względu na dodatkowe wyróżnienia. 21 mentorów młodych szefów kuchni przyznało nagrodę Smak Autentyczności Acqua Panna. Otrzymał ją również Yasuhiro Fujio, który w swoim daniu w pełni oddał smak i kulturę regionu, z którego pochodzi. Dodatkowo 30 000 użytkowników Fine Dining Lovers oraz miłośników dobrej kuchni doceniło Elizabeth Puquio Landeo, przyznając jej tytuł zwycięzcy w kategorii People Choice Award.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000