Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
22.12.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Przedłużenie terminu wypłat subwencji z Tarczy PFR 2.0


- Zależy nam na tym, żeby żaden przedsiębiorca, któremu wsparcie się należy, nie został bez pomocy. Chcemy tym samym dać możliwość złożenia postępowania wyjaśniającego tym przedsiębiorcom, którzy będę w marcu składać elektroniczne odwołania od wcześniej wydanych przez PFR decyzji. Stąd data 15 kwietnia - informuje wiceprezes PFR Bartosz Marczuk.
 


Wiceprezes PFR przypomniał, że termin składania wniosków o subwencję z Tarczy PFR 2.0 upłynął 28 lutego i do tej pory wsparcie to otrzymało ponad 46 tys. firm, czyli 86 proc. tych, które o pomoc wnioskowały. - W sumie wypłaciliśmy ponad 6,8 mld zł, a po zakończeniu procesu odwoławczego ta kwota może dojść do ok. 7 mld zł - powiedział Bartosz Marczuk.

Obecnie - jak wskazał - do PFR wpłynęło blisko 2000 postępowań, z czego ponad 800 zostało już zamkniętych, z tego duża część została rozpatrzona pozytywnie. Zaznaczył, że proces ten przebiega sprawnie, ale zdarzają się sprawy związane np. z przekształceniami firmy i zmianą NIP, które wymagają dłuższej procedury.

- Chcemy przedłużyć termin składania wniosków o postępowania wyjaśniające z Tarczy PFR 2.0 do 15 kwietnia, a termin wypłat subwencji do 30 czerwca br. - powiedział Bartosz Marczuk. Dodał, że wymaga to zmiany uchwały Rady Ministrów, ale jest zgodne z terminarzem programu.
 
Z danych PFR wynika, że restauracje i gastronomia, hotele i obiekty zakwaterowania oraz sklepy prowadzące sprzedaż detaliczną odzieży otrzymały najwyższe subwencje w ramach Tarczy 2.0 PFR. Niemal 13 tys. restauracji i placówek gastronomicznych otrzymało w sumie nieco ponad 2 mld zł, a ponad 2,8 tys. hoteli i podobnych obiektów zakwaterowania dostało 1,225 mld zł.
 
źródło: PAP

zdjęcie: pixabay

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000