Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowy początek na Placu Europejskim


Przy Placu Europejskim w Warszawie otworzyła się nowa restauracja – Genesis. Jej współtwórcą jest Krzysztof Janiszewski, restaurator i współwłaściciel m.in. restauracji Senses oznaczonej gwiazdką Michelin. Miejsce wyróżnia niezwykły koncept architektoniczny oraz gastronomiczny.

Ultranowoczesna, futurystyczna bryła restauracji nawiązuje do najbardziej wizjonerskich rozwiązań architektury organicznej XXI wieku. Wykorzystując najnowsze rozwiązania audio-wizualne oraz proponując wyjątkowy program muzyki na żywo i zaskakujące kreacje barmańskie, Genesis chce stać się początkiem nowej definicji szampańskiej zabawy w stolicy. Dwupoziomowa restauracja będzie też miejscem kulinarnych popisów jednego z największych autorytetów wśród szefów kuchni stolicy – Artura Grajbera. Grajber może pochwalić się wieloletnim doświadczeniem, które zdobywał w restauracjach znanych hoteli takich jak Bristol, Westin czy Sheraton.
 

Koncepcja gastronomiczna Genesis została przygotowana w oparciu o zasady responsible cooking, czyli tzw. kuchni odpowiedzialnej. Autorskie menu szefa kuchni skierowane będzie do gości o wysokich wymaganiach. Dania przygotowane będą z najwyższej jakości produktów polskich i hiszpańskich, na mięsach z hodowli o najwyższych standardach europejskich oraz recepturach uwzględniających m.in. trendy pescariańskie i wegetariańskie. Zespół restauracji Genesis tworzy grupa najwyższej klasy profesjonalistów. Mają oni za zadanie wsłuchiwać się w potrzeby i gusta gości od wczesnego poranka przy śniadaniowej kawie, aż po późne godziny nocne przy barze z tapas i wyjątkowej karzcie win. Zadbają o to, aby spełnione zostały najbardziej oryginalne życzenia kulinarne odwiedzających oraz o edukację związaną z gotowaniem w odpowiedzialny sposób. Genesis Team pod przewodnictwem Głównego Managera, Łukasza Czekałowicza, chce stworzyć nową definicję standardu jakości obsługi gości.

W ramach współpracy Nespresso i Genesis w restauracji powstała też przestrzeń kawowa, którą goście będą mogli wynająć na indywidualne spotkania, konferencje lub prywatne kolacje. W przestrzeni Nespresso istnieje możliwość organizowania warsztatów, szkoleń czy degustacji. Jej wystrój nawiązuje do procesu uprawy i produkcji kawy. Dodatkowo w menu znajdzie się także autorski koktajl i deser przygotowany na bazie kawy Nespresso, oba stworzone wspólnie przez szefa kuchni Artura Grajbera oraz Annę Oleksak – Coffee Ambasador marki Nespresso.

W moich pozostałych restauracjach współpracujemy z marką Nespresso i zależało nam na stworzeniu wyjątkowego projektu przeznaczonego dla restauracji Genesis. To pierwszy taki projekt Nespresso w Polsce. Restauracja będzie ulokowana przy Placu Europejskim, gdzie znajduje się już słynny, nagradzany budynek Warsaw Spire. Sama bryła restauracji jest także futurystyczna – takie miejsce sprzyja rozwojowi kreatywności, rozmowom o kawie i sposobach jej przygotowania – o wspólnym przedsięwzięciu mówi Krzysztof Janiszewski,  współwłaściciel restauracji.

Przestrzeń będzie ogólnodostępna – z możliwością wynajęcia na specjalne okazje np. przyjęcia biznesowe czy prywatne, podczas których goście będą mogli też poznać tajniki przyrządzania kawy oraz coffee pairingu – parowania kawy z jedzeniem. Ze strefy Nespresso znajduję się wyjście na taras restauracji, z którego rozpościera się widok na Plac Europejski. Taras w okresie letnim będzie dostępny zarówno na co dzień dla gości, jak i podczas wydarzeń zamkniętych.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000