Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Zarządzanie restau...
Dziczyzna w MAKRO ...
70 lat Winterhalte...
Poland 100 Best Re...
Selgros Cash&Carry...
Specjalne oferty p...
Czy na Konkursy Ku...
Świętuj międzynaro...
Nowy przetarg na k...
Zmarła Kamila Bars...
Paweł Oszczyk w ze...
Wędzarnia grill pr...
Eksperci na tropie...
Wdrażamy najnowocz...
Restauracje Atelie...
Focus Hotels otwor...
LSI Software S.A. ...
XXIII obrady Loży ...
Rozwiązania NEXT L...
Rada programu S...
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
Tableart Tomasz Miszcz...
Makro Cash & Carry
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Selgros Cash&Carry sponsorem Kulinarnego Pucharu Polski


Obecna od 20 lat na polskim rynku sieć hurtowni, zapewniła wszystkie składniki dań w rywalizacjach 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Halibut, ocet balsamico di Modena czy czarny ryż to tylko część produktów, z których potrawy musieli przygotować uczestnicy konkursu, odbywającego się 26-27 września w Poznaniu podczas targów Polagra Gastro. To pierwsza współpraca firmy z organizatorami tego prestiżowego wydarzenia.
   

Międzynarodowe Jury pod przewodnictwem Jarosława Uścińskiego - Prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników, oceniało pracę 11 par kucharzy. Finaliści, wyłonieni w ogólnopolskich eliminacjach, podczas rywalizacji przygotowywali przystawkę, deser oraz danie główne, których składniki dostarczył główny sponsor konkursu - Selgros Cash&Carry i Transgourmet.

Oprócz szerokiej oferty produktów oraz rozwiązań logistycznych, które dostarczamy gastronomii naszą misją jest wspieranie kucharzy w ich rozwoju. Ściśle współpracujemy z OSSKIC, a także prowadzimy Akademię Kulinarną, w której szkolimy nie tylko naszych klientów, ale również młode pokolenie kucharzy. W zeszłym roku przygotowywaliśmy do Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie reprezentację Polski Juniorów, która w światowej rywalizacji zdobyła srebrny i brązowy medal. – mówi Karol Lisiński, Menager Centrum Doradztwa Kulinarnego Selgros Cash&Carry i Transgourmet.
   
 
Jakość do wyboru
W tak prestiżowym konkursie jak Kulinarny Puchar Polski, liczy się nie tylko szerokie spektrum umiejętności i doświadczenie kucharzy, ale także jakość składników niezbędnych do przygotowywania finałowych dań. W konkursowej rywalizacji kucharze korzystali z dostarczonych przez Selgros m.in. halibuta czy czarnego ryżu z ekskluzywnej oferty Transgourmet Premium, które stanowiły składniki obowiązkowe konkursu, ustalone przez międzynarodowe Jury. Przystawka była przygotowywana z przepiórki świeżej, pistacji zielonej oraz octu balsamico di Modena, także z oferty Transgourmet Premium. Natomiast deser, pod hasłem  ”Szarlotka – Twoja interpretacja” z jabłek grójeckich dostępnych w Selgros Cash&Carry. Zwycięzcami tegorocznej edycji  KPP zostali kucharze z Torunia - Bartosz Peter i Rafał Kudliński.
 

Szeroka oferta

Selgros Cash&Carry stawia przede wszystkim na świeże produkty dla gastronomii oraz produkty marek własnych odpowiadające na potrzeby różnych klientów – prowadzących restauracje, hotele czy punkty zbiorowego żywienia. Produkty marki własnej Transgourmet Premium, Quality oraz Economy to gwarancja najwyższej jakości. W halach Selgros dostępna jest codziennie szeroka oferta świeżych ryb i owoców morza. Dzięki przynależności do grupy Transgourmet firma ma dostęp do ryb i owoców morza nawet z najodleglejszych zakątków świata. Produkty dostępne w ofercie firma prezentowała na stoisku podczas odbywających się targów Polagra Gastro w Poznaniu.

Marki handlowe Selgros Cash&Carry i Transgourmet należą do Transgourmet Polska, która zainwestowała do tej pory w kraju ponad 2 mld zł. Obecnie Selgros posiada w Polsce osiemnaście hurtowni samoobsługowych, zlokalizowanych w: Białymstoku, Bytomiu, Gdańsku, Gliwicach, Lublinie, Łodzi (2 hale), Katowicach, Krakowie, Poznaniu (gdzie mieści się także Centralne Biuro Firmy), Radomiu, Szczecinie, Warszawie (4 hale, otwarcie 4 hali planowane 10.10.2017 r.) i we Wrocławiu (także 2 hale) oraz magazyn obsługujący klientów Transgourmet. Docelowo władze spółki planują rozwinąć sieć hal cash&carry do 20. Aktualnie firma zatrudnia w Polsce ponad 4 200 pracowników.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Lemonia CTK Doram Piórex Sokołów Menos Steinberg Werner & Mertz Na Lunch Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000