Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Sieć kantyn AïOLI nie zwalnia tempa i nie przestaje zaskakiwać


AïOLI wraz z Niewidzialną Wystawą rozpoczyna wspólne działania, tym samym otwierając się na kolejną grupę społeczną – osób niewidomych, w Polsce jest ich ponad 90 000 tysięcy, a wciąż tak mało jest miejsc przystosowanych do ich wizyt, nie mówiąc tylko o restauracjach, ale też o uczelniach, bibliotekach czy sklepach.

Misją AïOLI jest zmiana, która ulepszy osobom niewidomym funkcjonowanie w codziennym życiu. AïOLI chce zwrócić uwagę nas wszystkich na to, że osoby niewidome to normalni ludzie. Oni też chcą wychodzić do knajp, też chcą iść do fryzjera, też chcą iść do pubu czy na drinka – chcą żyć jak my, i odczuwać jak my.
 

Jak mówi Kinga Rylska – Szef Marketingu AïOLI – Chcemy położyć nacisk na to, by zachęcać innych restauratorów do tego, by szkoliły swój personel i stały się miejscami otwartymi na osoby niewidome, czy bardzo słabo widzące.
 
Aby móc dawać przykład innym, zaczęliśmy od przeszkolenia naszego personelu. Od kilku miesięcy obsługa brała udział w specjalnych szkoleniach zorganizowanych przy współpracy z Niewidzialną Wystawą, która jest Głównym Partnerem projektu.
 
 
Na chwilę obecną AïOLI będą jedynymi kantynami w Polsce przystosowanymi do wizyt gości niewidomych, słabo widzących.

Poza wprowadzeniem menu w alfabecie Braille'a, kantyny AïOLI zostaną w pełni dopasowane funkcjonalnie do potrzeb osób niewidomych, słabo widzących. AïOLI przewiduje też wiele wydarzeń towarzyszących stworzonych z myślą o osobach niewidomych, słabo widzących.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000