Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Szef kuchni Adam Chrząstowski opuścił Ancorę



Po siedmiu latach prowadzenia Ancory na Placu Dominikańskim w Krakowie, Adam Chrząstowski zrezygnował z funkcji szefa kuchni. Powodem była propozycja współpracy w nowym lokalu i różnice zdań między wspólnikami.
 
Adam Chrząstowski prowadził kuchnię restauracji Ancora, od momentu założenia lokalu w 2007 roku. W sezonowym menu Chrząstowski proponował dania nowoczesnej kuchni polskiej, komponowane w oparciu o produkty lokalne, głównie z Małopolski, t.j.: dziczyznę, grzyby, owoce lasu, raki, ryby, sery zagrodowe. Dzięki doświadczeniu i umiejętnościom Adama Chrząstowskiego, lokal corocznie otrzymywał rekomendację przewodnika Michelin, a w tym roku również prestiżową rekomendację organizacji Slow Food.

Chciałem stworzyć w Krakowie nową jakość – restaurację na poziomie europejskim, która oferuje kuchnię polską w nowoczesnej odsłonie, pokazującą bogactwo naszych produktów. Udało się wypełnić niszę, Ancora cieszy się powodzeniem – zauważa Chrząstowski.  – Mimo tego zdecydowałem się odejść. Przyczyną była poważna różnica zdań, między mną a wspólnikiem z większościowym udziałem. Dodatkowo otrzymałem propozycję poprowadzenia kuchni w nowej restauracji o ciekawym profilu. To spełnienie moich marzeń o otwarciu steakhouse’a, wyzwanie i okazja do dalszego rozwoju – dodaje szef kuchni.

Specjalnością restauracji Ed Red będą steki. Autorem menu i szefem kuchni został Adam Chrząstowski. Otwarcie lokalu planowane jest w kwietniu.

Adam Chrząstowski specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej. Pracował w najlepszych stołecznych restauracjach, z hotelami Rialto i Bristol i Sheraton na czele oraz prowadził dwa lokale gastronomiczne w Szanghaju. Znany widzom Kuchni+ z programów: Adam po pracy oraz Adam w sieci: patenty i triki. W 2011 roku został wybrany przez MSZ patronem merytorycznym działań kulinarnych podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000