Szkolenie rozpoczęło się w poniedziałek 20 kwietnia i trwało do piątku 24 kwietnia. Poświęcone było kuchni francuskiej. Prowadził je wybitny specjalista w owej dziedzinie – Szef C-Michel Labarre.
Ważne informacje
Miejsce szkolenia:
Restauracja Patateria w Karpaczu
Ilość uczestników :
4 osoby
Godziny zajęć :
od 10.30 do 13.30 i od 14.30 do 17.30
Termin :
20 – 24 kwietnia 2015 roku
Temat :
Kuchnia francuska
Ilość dni szkolenia :
4
Ilość godzin szkolenia :
6/7 dziennie, razem 24
Przerwa obiadowa:
Od 13.30 do 14.30
Strój zawodowy :
Własny (bluza, spodnie, buty BHP, czapka, zapaski, ścierka, noże)
Dokument potwierdzający odbycie szkolenia:
Zaświadczenie o odbyciu Stażu/Kursu podpisane przez C-Michel Labarre
Wykładowca:
Szef C-Michel Labarre, Mistrz kuchni francuskiej
Program szkolenia
Poniedziałek:
Szkolenie w zakresie przyrządzania: fumêtów, baz, zup, bulionów, kremów (Bisques).
Wtorek:
Szkolenie w zakresie przyrządzania: Ryb słodkowodnuch i morskich (gotowanie, smażenie, sous-vide, na parze).
Środa:
Szkolenie w zakresie przyrządzania: wołowiny, kaczki, wieprzowiny.
Czwartek:
Szkolenie w zakresie przyrządzania: skorupiaków i małż.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.