Główni odbiorcy urządzeń gastronomicznych do obróbki termicznej w Europie, to m.in. sieci handlowe, restauracje i hotele w takich krajach jak: Czechy, Litwa, Łotwa, Białoruś, Rosja, Niemcy, Szwecja, Słowacja, Rumunia, Estonia, Dania, Niemcy, Norwegia, Wielka Brytania. Urządzenia pochodzące z naszych linii produkcyjnych można znaleźć również w Hiszpanii, Finlandii, Austrii, Belgii, Mołdawii, Kolumbii i Namibii. Z wyżej wymienionymi państwami łączę duże nadzieje, jeśli chodzi o przyszłość, choć naturalne, że każdy z tych rynków wymaga innej strategii. Jesteśmy elastyczni w zakresie produkcji wyrobów nietypowych i indywidualnych rozwiązań. Mogę powiedzieć, że eksport to dla nas naturalny obszar zainteresowania i zajmuje ważną pozycję w strategii rozwoju firmy. Ponadto cały czas koncentruje się na rozwoju poprzez wejście na rynki, których zapotrzebowanie na urządzenia gastronomiczne w szybkim tempie wzrasta – podkreśla Daniel Karski, Dyrektor Marketingu firmy Kromet.
W bogatej ofercie polskiego producenta znajdują się zarówno urządzenia zasilane energią elektryczną jak i gazem, m.in.: trzony kuchenne, piekarniki, patelnie, kotły warzelne, taborety podgrzewcze, frytkownice oraz płyty do grillowania.
Na przełomie kilku lat firma Kromet uczestniczyła w targach w Rosji. Wspólnie z Dorą Metal prezentowała też swoje urządzenia podczas wielu branżowych targów zagranicznych, między innymi HOST w Mediolanie, INTERNORGA w Hamburgu, EQUIP’HOTEL w Paryżu (Paris Porte de Versailles) oraz na targach SIRHA w Lyonie. Zagraniczne targi znacząco przełożyły się na duży odzew ze strony zagranicznych kontrahentów dla obydwu firm – uważa Jacek Polcyn, Dyrektor Marketingu firmy Dora Metal.
Więcej informacji na stronie: www.kromet.com.pl