Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro to właśnie oni otrzymali ostatnią nominację do finału Kulinarnego Puchar Polski wygrywając XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.
Ostatni konkurs nominowany do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski odbył się w sobotę, 11 sierpnia, w Ustroniu. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny to wydarzenie z długoletnią tradycją. Tematem przewodnim tegorocznej edycji było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem takich składników jak: comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości, brukiew, jeżyny, olej z esencją masła Kruszwica, fondy firmy Nestel. Nie zabrakło też słodkiego elementu rywalizacji. Uczestnicy Mistrzostw mieli za zadanie zaserwować również deser, w którym należało obowiązkowo wykorzystać ser owczy do wyboru; bryndza, bundz, oscypek, likier karmelowy z solą morską Chopin oraz żurawinę Develey.
W konkursie wystartowało 5 drużyn, a ich zmagania kulinarne oceniało Jury w składzie: Krzysztof Gawlik (Przewodniczący), Piotr Szczygielski (Vice Przewodniczący) oraz Jacek Zięba, Thierry Ayel, Marcin Gruszka, a nad technicznym przebiegiem konkursu czuwali Karol Kuc i Sławomir Saguła.
Największą ilość punktów, a tym samym nagrody i nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski zdobyli: Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro reprezentujący restaurację w Hotelu Rado w Mielcu. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Tomasz Mielniczuk i Piotr Kostyla - II miejsce, Dawid Konior i Bartosz Puchałka - III miejsce.
Gratulujemy!
Źródło: www.kpp.mtp.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.