Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Przetarg na korzys...
Zmarła Kamila Bars...
Paweł Oszczyk w ze...
Wędzarnia grill pr...
Eksperci na tropie...
Wdrażamy najnowocz...
Restauracje Atelie...
Focus Hotels otwor...
LSI Software S.A. ...
XXIII obrady Loży ...
Rozwiązania NEXT L...
Rada programu S...
Marketing internet...
Karta win w restau...
Re-otwarcie flagow...
Loża Ekspertów pro...
Rusza nowy program...
Konferencja Global...
Gwiazdkowe spotkan...
Jak dbać o wizerun...
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Gorbi
Manitowoc Foodservice
Komat
Watersystem
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Iglotex
Belfood
Menos
Caffetea
Sokołów
Belgium`s Best
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
XXIII obrady Loży Ekspertów programu Doceń polskie


To była pierwsza w tym roku, a jednocześnie dwudziesta trzecia atestacja żywności w historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego Doceń polskie. Honorowy patronat nad wszystkimi certyfikacjami organizowanymi w ramach tego przedsięwzięcia sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
 

Dnia 1 lutego br. w Sosnowcu Loża Ekspertów pod przewodnictwem Mirka Drewniaka oceniła ponad 180 artykułów spożywczych z oferty niemal 80 firm. Każdy wyrób został indywidualnie sprawdzony, następnie członkowie jury przyznali mu noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Za każdą cechę można zdobyć od 1 do 10 punktów. Godłem promocyjnym honoruje się żywność, która uzyska minimum 7,5 pkt. Tytuł TOP PRODUKT jest natomiast zarezerwowany dla artykułów z maksymalnymi notami.
 
 
Zasady przyznawania certyfikatów są przejrzyste i niezmienne od lat, zawsze jednak je przypominamy, by podkreślić, że godło promocyjne nie jest nadawane automatycznie. Decyzję o przyznaniu znaku Doceń polskie podejmują eksperci z branży spożywczej, po wcześniejszej ocenie produktów. Godło promocyjne to dla konsumentów dowód, że sygnowana nim żywność została pozytywnie zweryfikowana przez specjalistów – mówi Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego Doceń polskie.
 

Tradycyjnie, podczas certyfikacji członkowie Loży Ekspertów wystawiają noty różnorodnym produktom. Do lutowego audytu zakwalifikowane zostały m.in.: nabiał, przetwory, wypieki, wędliny, dania gotowe, napoje (także alkohole), słodycze, makarony, a także produkty z kategorii Super Foods.
 
Na uwagę zwraca nie tylko bogactwo propozycji polskich firm z branży FMCG. Wciąż silne są dwie rozbieżne tendencje: z jednej strony producenci oferują nowatorskie artykuły będące odpowiedzią na aktualne potrzeby zapracowanych konsumentów, z drugiej – powracają do starych i klasycznych produktów.
 

Swoje propozycje zgłosili producenci żywności z całej Polski; reprezentanci 14 województw. Co drugi uczestnik XXIII atestacji artykułów spożywczych posiada już godło promocyjne Doceń polskie. Jako, że certyfikaty jakości są nadawane na 2 lata, do audytu przystąpili również wytwórcy starający się o zdobycie kolejnego godła jakości za nagrodzone wcześniej artykuły. Swoje propozycje zgłosiły także firmy zabiegające o uzyskanie wyróżnienia dla następnych propozycji ze swojego asortymentu.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robot - Coupe Robvita Pizzola Smoker Reinex Barry Callebaut Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A. Na Lunch LMS Online Sp. z o.o. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belgium`s Best Voigt Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gaspol Espiga Barson POSbistro Iglotex Makro Cash & Carry Lemonia
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000