Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Znamy zwycięzcę półfinału konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017


Marcin Popielarz z restauracji Biały Królik w Gdyni zwyciężył w półfinale konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017 w Europie Środkowo-Wschodniej. Dzięki wygranej Marcin Popielarz weźmie udział w finale konkursu, który odbędzie się w maju przyszłego roku w Mediolanie.
 
Pięć godzin kuchennych zmagań
 
Dziesięciu uczestników regionalnego półfinału S.Pellegrino Young Chef miało za zadanie, aby w ciągu pięciu godzin przygotować 10 porcji swojego konkursowego dania oraz zaprezentować je przed członkami jury. Jury oceniało uczestników zwracając szczególną uwagę na pięć złotych zasad konkursu SPYC: produkt, umiejętności, talent, piękno i przekaz, czyli umiejętność przekazania w prosty sposób konkretnej wizji smaków i aromatów przygotowanego dania. Każdy z tych elementów musiał zostać wyeksponowany w konkursowym daniu, gdyż są to najistotniejsze wartości definiujące ideę fine dining – wpisaną w misję marki S.Pellegrino.
 
 
Podczas warszawskiego półfinału swoje umiejętności zaprezentowało aż 4 reprezentantów Polski: Miłosz Grabowski z restauracji Pod Różą w Krakowie, Jan Kiliański Restauracja Główna Osobowa w Gdyni, Marcin Popielarz Restauracja Biały Królik w Gdyni, Łukasz Wącirz Restauracja Avocado w Poznaniu, ale to Marcin Popielarz zwyciężył w kulinarnych zmaganiach. 

Półfinałowa gala
 
18 października w Arkadach Kubickiego odbyło się uroczyste ogłoszenie zwycięzcy regionalnego półfinału. Zaproszeni goście mieli okazję spróbować słynnych Momentów przygotowanych przez przewodniczącego jury – Wojciecha Modesta Amaro, a wieczór uświetnił koncert Anny Karwan.
 
 
– Jestem pod ogromnym wrażeniem poziomu tego półfinału. Wszyscy szefowie kuchni zaprezentowali wyśmienite dania, które w pełni oddawały ideę fine dining, tak istotną dla S.Pellegrino. Jestem przekonany, że Marcin Popielarz będzie godnie reprezentował naszą część Europy podczas przyszłorocznego finału w Mediolanie. Osobiście będę miał przyjemność być jego mentorem w tym przedfinałowym okresie. Jestem bardzo dumny, z wygranej Marcina, dzięki czemu będziemy mogli pokazać, że polska sztuka kulinarna stoi na bardzo wysokim poziomie – komentuje Wojciech Modest Amaro.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000