Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Niezawodne urządze...
Mrożone ciasto do ...
Oasis Pro Glass fi...
Innowacyjne ekspre...
BURGERY WOŁOWE od ...
Poradnik Hamburger...
Tacki do żywności ...
Sklep internetowy ...
Nowoczesne zarządz...
Polskie Krzesła Ba...
Premiera zmywarki ...
Zaprezentuj swoje ...
Profesjonalny sprz...
Automatyczne dystr...
Wynajmij profesjon...
Tradycyjne, Domowe...
inEwi - innowacyjn...
Musztarda ze smażo...
W portfolio marki ...
Profesjonalna masz...
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Fanex
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Dzieła sztuki kulinarnej na doskonałej porcelanie - Villeroy & Boch parterem Finału Bocuse d’Or


Wielki finał konkursu Bocuse d’Or w Lyon odbył się 29-30 stycznia. Podczas wydarzenia nie zabrakło jego honorowego partnera, firmy Villeroy & Boch. Tym bardziej, że specjalnie na tę okazję powstał limitowany talerz NewWave z malarską dekoracją wg projektu francuskiego artysty Alaina Vavro.

Konkursowe dzieła sztuki na talerzach Villeroy & Boch
 
Pierwsza edycja konkursu Bocuse d’Or została zorganizowana przez Paula Bocuse – francuską gwiazdę sceny kulinarnej, już ponad 20 lat temu.

Od tego czasu, najlepsi kucharze z całego świata walczą ze sobą w selekcjach krajowych i kontynentalnych wydarzenia, by dojść do wielkiego finału, który co dwa lata ma miejsce w Lyon.

Tam, gdzie powstają wykwintne dania, nie może zabraknąć najlepszej porcelany. Dlatego dział „Hotel i Restauracja” firmy Villeroy & Boch już po raz dziesiąty był partnerem eventu i dostarczył zastawę, na której zaprezentowane zostały konkursowe potrawy.

W edycji 2012/2013 były to talerze NewWave Gourmet z inskrypcją „Bocuse d’Or”, które wyróżnia minimalistyczne wzornictwo o dynamicznej linii krawędzi oraz duża średnica.

Podczas wielkiego finału w Lyon, posłużyły one za tło do prezentacji dań z irlandzkiej wołowiny. Jednocześnie do potraw rybnych – w tym roku z turbota - uczestnicy mogli wybrać dowolne naczynie z całej palety produktów Villeroy & Boch.
 
NewWave & Alain Vavro: premiera artystycznego duetu
 
30 stycznia br., podczas uroczystej gali w ramach Międzynarodowego Salonu Gastronomii, Hotelarstwa i Żywienia SIRHA w Lyon, został zaprezentowany kolekcjonerski talerz NewWave Gourmet. Autorem specjalnej malarskiej dekoracji, dedykowanej finałowi Bocuse d’Or 2013, jest francuski artysta i designer Alain Vavro.

W środkowej części talerza przedstawiono postać kucharza - zwycięzcy. Rozgrzane palniki – atrybut sztuki kucharskiej, zaprezentowano za pomocą geometrycznych, żółto-pomarańczowoczerwonych plam. Natomiast barwne partie w kolorze niebieskim oznaczają świeżość i lód, które w kulinarnym świecie są nierozłącznie związane z pierwiastkiem ognia. Cała kompozycja wyraża radość gotowania - podstawową ideę najbardziej znanego i prestiżowego konkursu kulinarnego, jakim jest Bocuse d’Or.

  
Villeroy & Boch: inspiracje ze źródła najlepszej kuchni

Dział „Hotel i Restauracja” firmy Villeroy & Boch już od ponad 30 lat odpowiada na potrzeby swoich klientów, oferując profesjonalne naczynia, wyroby szklane, sztućce i akcesoria. To produkty, które doskonale do siebie pasują, tworząc znakomity zestaw na stół i perfekcyjne wyposażenie restauracji. Od momentu powstania w 1980 roku, dział konsekwentnie umacnia swoją pozycję na międzynarodowym rynku. Marka jest obecna w Europie, USA i Australii, a także w Afryce, Azji i Emiratach Arabskich.


Villeroy & Boch istnieje od 265 lat, a siedziba główna koncernu znajduje się w miejscowości Mettlach w południowych Niemczech. Asortyment produktów podzielony jest na trzy działy: Łazienka i Wellness, Płytki Ceramiczne oraz Zastawa Stołowa i jest obecny na rynkach w 125 krajach.


  Villeroy & Boch Polska Sp. z o.o.
Dział Hotels & Restaurants
ul. Migdałowa 4
02-796 Warszawa
tel.: 22 645 17 30
szmidt.katarzyna@villeroy-boch.pl
www.villeroy-boch.com/hotel

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Watersystem Barson Reinex Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000