Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
SZTUĆCE Z WIECZYST...
Nowa linia marek w...
Profesjonalne pros...
Miksuj zmrożoną ży...
Nowoczesna platfor...
Rewolucyjna linia ...
Kocioł warzelny i ...
Niezawodny serwis ...
Jesienny niezbędni...
Profesjonalne kost...
Najszybsza kawa na...
Najlepsze burgery ...
Rewolucyjna szatko...
Zawsze o jeden pom...
Odzież i tekstylia...
Grille wędzarnie d...
Grille wędzarnie d...
Grille – węd...
Boczek Smażony!
Postaw na karton z...
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
Tableart Tomasz Miszcz...
Makro Cash & Carry
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Dzieła sztuki kulinarnej na doskonałej porcelanie - Villeroy & Boch parterem Finału Bocuse d’Or


Wielki finał konkursu Bocuse d’Or w Lyon odbył się 29-30 stycznia. Podczas wydarzenia nie zabrakło jego honorowego partnera, firmy Villeroy & Boch. Tym bardziej, że specjalnie na tę okazję powstał limitowany talerz NewWave z malarską dekoracją wg projektu francuskiego artysty Alaina Vavro.

Konkursowe dzieła sztuki na talerzach Villeroy & Boch
 
Pierwsza edycja konkursu Bocuse d’Or została zorganizowana przez Paula Bocuse – francuską gwiazdę sceny kulinarnej, już ponad 20 lat temu.

Od tego czasu, najlepsi kucharze z całego świata walczą ze sobą w selekcjach krajowych i kontynentalnych wydarzenia, by dojść do wielkiego finału, który co dwa lata ma miejsce w Lyon.

Tam, gdzie powstają wykwintne dania, nie może zabraknąć najlepszej porcelany. Dlatego dział „Hotel i Restauracja” firmy Villeroy & Boch już po raz dziesiąty był partnerem eventu i dostarczył zastawę, na której zaprezentowane zostały konkursowe potrawy.

W edycji 2012/2013 były to talerze NewWave Gourmet z inskrypcją „Bocuse d’Or”, które wyróżnia minimalistyczne wzornictwo o dynamicznej linii krawędzi oraz duża średnica.

Podczas wielkiego finału w Lyon, posłużyły one za tło do prezentacji dań z irlandzkiej wołowiny. Jednocześnie do potraw rybnych – w tym roku z turbota - uczestnicy mogli wybrać dowolne naczynie z całej palety produktów Villeroy & Boch.
 
NewWave & Alain Vavro: premiera artystycznego duetu
 
30 stycznia br., podczas uroczystej gali w ramach Międzynarodowego Salonu Gastronomii, Hotelarstwa i Żywienia SIRHA w Lyon, został zaprezentowany kolekcjonerski talerz NewWave Gourmet. Autorem specjalnej malarskiej dekoracji, dedykowanej finałowi Bocuse d’Or 2013, jest francuski artysta i designer Alain Vavro.

W środkowej części talerza przedstawiono postać kucharza - zwycięzcy. Rozgrzane palniki – atrybut sztuki kucharskiej, zaprezentowano za pomocą geometrycznych, żółto-pomarańczowoczerwonych plam. Natomiast barwne partie w kolorze niebieskim oznaczają świeżość i lód, które w kulinarnym świecie są nierozłącznie związane z pierwiastkiem ognia. Cała kompozycja wyraża radość gotowania - podstawową ideę najbardziej znanego i prestiżowego konkursu kulinarnego, jakim jest Bocuse d’Or.

  
Villeroy & Boch: inspiracje ze źródła najlepszej kuchni

Dział „Hotel i Restauracja” firmy Villeroy & Boch już od ponad 30 lat odpowiada na potrzeby swoich klientów, oferując profesjonalne naczynia, wyroby szklane, sztućce i akcesoria. To produkty, które doskonale do siebie pasują, tworząc znakomity zestaw na stół i perfekcyjne wyposażenie restauracji. Od momentu powstania w 1980 roku, dział konsekwentnie umacnia swoją pozycję na międzynarodowym rynku. Marka jest obecna w Europie, USA i Australii, a także w Afryce, Azji i Emiratach Arabskich.


Villeroy & Boch istnieje od 265 lat, a siedziba główna koncernu znajduje się w miejscowości Mettlach w południowych Niemczech. Asortyment produktów podzielony jest na trzy działy: Łazienka i Wellness, Płytki Ceramiczne oraz Zastawa Stołowa i jest obecny na rynkach w 125 krajach.


  Villeroy & Boch Polska Sp. z o.o.
Dział Hotels & Restaurants
ul. Migdałowa 4
02-796 Warszawa
tel.: 22 645 17 30
szmidt.katarzyna@villeroy-boch.pl
www.villeroy-boch.com/hotel

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Lemonia CTK Doram Piórex Sokołów Menos Steinberg Werner & Mertz Na Lunch Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000