Magazyn Biznes Hotel już rok po pierwszym wydaniu odniósł ogromny sukces stając się najlepszym poradnikowym pismem dla hotelarzy w Polsce. Świadczy to o profesjonalnym przygotowaniu i wyjątkowej trafności w wyborze tematyki istotnej dla odbiorców pisma. Korzystając z tego sukcesu wprowadzono na rynek zupełnie nową propozycję dla właścicieli oraz managerów restauracji i firm cateringowych – magazyn Biznes Restauracje & Catering!
Forum Media to wydawca, któremu zależy równie mocno na dobrym imieniu firmy, jak i na swoich odbiorcach, dlatego z wyjątkową dbałością wybierani są autorzy odpowiadający za biznes restauracyjny oraz cateringowy. Nowy magazyn cechuje założenie, że najważniejszej jest prezentowanie jedynie sprawdzonej, rzetelnej wiedzy w jak najbardziej przejrzystej formie, która ma zastąpić wyrywkowe i przypadkowe informacje znalezione w sieci.
Jako największe wydawnictwo specjalistyczne w Polsce, Forum Media już od osiemnastu lat wydaje najlepsze tytuły dla profesjonalistów, do których należą takie czasopisma branżowe, jak:
- Fasility Manager;
- Biznes Hotel;
- Online Marketing Polska;
- Nowoczesny Magazyn;
- Flota.
Nowy magazyn, Biznes Restauracje & Catering, kierowany jest przede wszystkim do osób będących właścicielami, managerami bądź szefami kuchni, którym zależy na zwiększeniu liczby gości restauracji. Przygotowane przez najlepszych specjalistów artykuły pomogą zgromadzić zarówno klientów indywidualnych, jak i biznesowych.
Podobnie w przypadku prowadzenia działalności cateringowej, bardzo istotne jest stworzenie propozycji jak najbardziej atrakcyjnej, szczególnie dla odbiorcy biznesowego – na to również przygotowano profesjonalne rozwiązania. Podczas poszukiwania sposobu na obniżenie kosztów zakupu, przy jednoczesnym zachowaniu najwyższej jakości serwowanych dań, nowy magazyn z pewnością wskaże kilka najlepszych możliwości prowadzących do osiągnięcia celu.
Biznes Restauracje & Catering ma na celu przekazywanie najbardziej skutecznych rozwiązań w zakresie budowy karty menu, obniżenia strat żywności oraz dobierania najefektywniejszych kampanii reklamowych. Zadaniem magazynu jest niesienie odpowiedzi na te nawet najtrudniejsze pytania, związane z problemem braku odpowiedniego personelu, braku lojalnej i doświadczonej kadry pracowniczej oraz z poszukiwaniem prawdziwych mistrzów kulinarnych.
Zawarte w nim pomysły zwiększą obłożenie Państwa restauracji, poprzez zastosowanie sprawdzonych rozwiązań, odpowiedniej promocji w Internecie oraz porad, z których portali i serwisów najlepiej jest korzystać. Biznes Restauracje & Catering pomoże również wygrywać przetargi na klienta biznesowego, poprzez wdrożenie procedur, które przyniosły sukces największym firmom. Dzięki nim dotrą Państwo do najważniejszych klientów, natomiast przygotowane przez specjalistów rozwiązania z łatwością przekonają ich do prezentowanej oferty.
Magazyn Biznes Restauracje & Catering umożliwi również skorzystanie z gotowego zestawu sprawdzonych sposobów na obniżenie kosztów na serwis i wypożyczenie sprzętu, opłaty ZAIKS oraz zmniejszenie budżetu przeznaczonego na usługi firm zewnętrznych. Ponadto przekazuje polecane metody postępowania z niewypłacalnymi klientami oraz porady odnośnie radzenia sobie z negatywnymi opiniami w sieci, zamieszczanymi przez nieuczciwą konkurencję.
Celem wydawnictwa było stworzenie oryginalnego pisma, które będzie niosło odpowiedź na najtrudniejsze pytania i największe problemy restauratorów, managerów oraz szefów kuchni. Autorzy opierają się na sprawdzonych, efektywnych i polecanych metodach radzenia sobie z wieloma niełatwymi aspektami gastronomii. Dlatego właśnie w każdym wydaniu zostanie zaprezentowanych pięć restauracji różnego typu, które odkryły przed specjalistami Biznes Restauracje & Catering tajemnicę wprowadzonych zmian, począwszy od nowego menu, kończąc na działaniach marketingowych, które zaowocowały zwiększeniem liczby odwiedzających gości.
Każdy numer prezentuje najbardziej efektywne i gotowe do natychmiastowego wdrożenia rozwiązania, przetestowane w wielu restauracjach, barach, zajazdach oraz firmach cateringowych. Metody te prowadzą do wzrostu liczby gości, wyższej rentowności oraz znacznego ograniczenia kosztów.
Magazyn wyróżnia przede wszystkim wspomniana wcześniej dbałość o wybór najlepszych autorów. Są to osoby, które odniosły już konkretne sukcesy w branży, zwłaszcza w zakresie przeprofilowania restauracji w dochodowy biznes.
W najnowszym numerze znajduje się wiele niezbędnych informacji o promocji restauracji i firmy cateringowej w Internecie, zaczynając od pozyskiwania nowych gości, kończąc na korzystnych opiniach na portalach gastronomicznych. Dodatkowo również zawarte są wskazówki jak samodzielnie uzyskać najlepsze wyniki w wyszukiwarce Google i jak stworzyć efektywną stronę internetową.
Biznes Restauracje & Catering zaprezentuje w tym numerze artykuły o gotowych pomysłach na dania do 15 zł, 30 zł i 60 zł, o idealnej karcie menu (dla bistro, baru, zajazdu i restauracji), oraz o tym, w jaki sposób można sprawić, aby do restauracji wracali goście oraz klienci biznesowi. Ponadto:
- Jak opisywać dania i prezentować ofertę w karcie menu oraz w cateringu zewnętrznym, by przy tej samej cenie co konkurencja, klient zauważył realną różnicę;
- ZAIKS – Czy można zmniejszyć koszt opłat do ZAIKS lub zupełnie go wyeliminować? Przegląd wyroków sądowych wraz z praktycznym komentarzem ekspertów;
- Sprzęt i serwis – nowości technologiczne, które sprawią, że jednostkowy koszt przygotowywania dania znacznie spadnie – gotowe wyliczenia;
- Imprezy okolicznościowe – rzeczywiste kalkulacje wraz z konkretnymi przykładami menu, dzięki którym klient będzie skłonny zapłacić więcej;
- Pracownicy – jak wypracować świadomość prosprzedażową wśród personelu? Gotowe schematy postępowania i motywowania pracowników kuchni i kelnerów;
- Wynajem sprzętu – na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umów na wynajem sprzętu.
- Co robić gdy: Zepsuje się sprzęt niezbędny do przygotowywania potraw – jak zabezpieczyć się przed niespodziewanymi awariami oraz skutecznie sobie z nimi radzić – praktyczna lista kontrolna.
Serdecznie zapraszamy do lektury, dzięki której wiele problemów po prostu zostanie rozwiązanych. Między innymi w działach takich jak marketing, optymalizacja kosztów, zarządzanie personelem, produkty i technologie czy też Know-how restauratora, zaprezentowana zostanie konkretna wiedza, która będzie przewodnikiem w prowadzeniu rentownego biznesu restauracyjnego i cateringowego.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.