Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Arte Culinaria Italiana
Baranów Sandomierski, 18 stycznia 2003









Zwycięzcami III Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej zostali Marzena Orłowska i Robert Biedrzycki z restauracji Chianti w Warszawie.


18 stycznia 2003r. odbył się III Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana w Zamku w Baranowie Sandomierskim.

Organizatorem konkursu byli: Pan Giancarlo Russo, Pan Luis Levano oraz OSSKiC, które reprezentował Pan Grzegorz Kazubski.

Głównym sponsorem firma Technoblock
www.technoblock.com.pl

Patronat medialny i internetowy objęła GASTRONA.PL

Galeria zdjęć



Uczestnicy wraz z jurorami



Dodatkową Nagrodę Publiczności przyznano zwycięzcom Arte Culinarie Italiana - Restauracji Chianti.


Do zawodów stanęło 12 drużyn po 2 kucharzy z całej Polski.
Oto lista startujących drużyn:

  • Grzegorz Goleń i Zbigniew Stankiewicz - Hotel Marriott Warszawa

  • Piotr kowalczyk i Grzegorz Mil - Hotel Europa Lublin

  • Gabriel Myśliński i Adam Utrat - Restauracja Meksykańska "El Sombrero" z Opola

  • Janusz Pyra i Marek Łukaszewicz - Hotele Zamkowe ARP S.A Zamek w Krasiczynie i Zamek w Baranowie Sandomierskim

  • Marzena Orłowska i Robert Biedrzycki - Restauracja Chianti Warszawa

  • Ludwik Gajer - Gospoda u Zdzicha - Kraków

  • Artur Pijanowski i Paweł Kosowski - best Western Hotel Mazurkas - Ożarów Mazowiecki

  • Zbigniew Składanek i Maciej Sychowiec - Janex - Warszawa

  • Zbigniew Koźlik i Katarzyna Żurawska - Hotel HP Park Plaza Wrocław

  • Grzegorz Parczewski i Elżbieta Markuszewska - restauracja "Ratuszowa" Grudziądz

  • Jacek Rosiński i Malgorzata Perekasz - Restauracje Braci Zielińskich - Łódź

  • Marek Mazur i Iwona Baruch - Zajazd "Sezam" Stalowa Wola

Oceniano m.in. kreatywnośc, estetykę i smak potraw, za które drużynom przyznawano punkty.

Laureatami tegorocznego Konkursu zostali:
  • I miejsce - Marzena Orłowska i Robert Biedrzycki - Restauracja Chianti Warszawa
  • II miejsce oraz III miejsce zajęli razem – Zbigniew Koźlik i Katarzyna Żurawska - Hotel HP Park Plaza Wrocław oraz Grzegorz Goleń i Zbigniew Stankiewicz - Hotel Marriott Warszawa

W imieniu portalu GASTRONA.PL gratulujemy wszystkim
uczestnikom i zwycięzcom Konkursu!!

Izabela Kłos
Gastrona.pl
Error : SELECT pictures_old.FILENAME, pic_categories.DIR_TITLE AS DIR1, pic_subcategories.DIR_TITLE AS DIR2 FROM pictures_old, pic_categories, pic_subcategories WHERE ID_PICTURE= AND pictures_old.CATEGORY_ID=pic_categories.ID_CATEGORY AND pictures_old.SUBCATEGORY_ID=pic_subcategories.ID_SUBCATEGORY