18 listopada, w ramach II Festiwalu Kulinarnego na krakowskich Międzynarodowych Tarach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA 2005, odbył się pokaz parzenia kawy. Jego organizatorem była firma Primulator.
Jak zaparzyć doskonałą kawę espresso, wykonać perfekcyjne Latte Art i pyszny koktajl kawowy – instruował zainteresowanych Wicemistrz Polski Baristów – Marcin Moczydłowski z Green Coffee.
Zainteresowanie pokazem było ogromne, gdyż oprócz patrzenia na wyczyny wykwalifikowanego baristy można było posmakować przygotowanych przez niego napojów. A przecież każdy z nich gwarantował degustującym niezapomniane wrażenia smakowe. Niecodziennie bowiem można skosztować kawy przygotowanej przez Wicemistrza Polski.
Każdy z uczestników pokazu mógł zadać Marcinowi Moczydłowskiemu pytania, na które uzyskiwał wyczerpujące i fachowe odpowiedzi. My również skorzystaliśmy z tej okazji – już wkrótce na naszym portalu ukaże się wywiad z Wicemistrzem Polski Baristów, do lektury którego serdecznie Państwa zapraszamy.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
Kinga Szczęsnowicz - Gastrona.pl
|