Sieć hurtowni Makro otworzyła w Warszawie pierwsze w Polsce Centrum Kulinarne Makro Centrum HoReCa. Jego uroczyste otwarcie i prezentacja dla dziennikarzy odbyły się 26 kwietnia 2006 roku.
Najnowszą koncepcję B2B (usługi firm dla firm) dla profesjonalistów branży gastronomicznej zaprezentował Bertrand Dufour, HoReCa Manager w Makro w Polsce.
Makro to nie tylko wyspecjalizowana, wysokiej jakości oferta produktów, dostosowana do wymagań profesjonalnej kuchni, to także fachowe doradztwo i pomoc. Swoją radą służą: Grzegorz Kazubski, Manager Makro Centrum HoReCa, Robert Ciechomski, Szef Kuchni Makro Centrum HoReCa, Alicja Korkosz, Specjalista ds. HoReCa.
Specjaliści ds. wina w Makro doradzą jakie szlachetne trunki warto serwować w Państwa restauracjach. Makro proponuje swoim klientom z sektora HoReCa specjalnie dobrane wina. Są one opatrzone efektownymi etykietami - butelki dobrze prezentują się na stołach w restauracjach, zachęcają do ich spożycia. Ich niewątpliwą zaletą są także niepowtarzalne smaki i bardzo atrakcyjne ceny.
Dla osób, które chcą otworzyć obiekt gastronomiczny lub wymienić sprzęt w już istniejącym w związku z dostosowywaniem się do standardów HACCP Makro ma gotowe rozwiązania!
Specjaliści pomogą w realizacji pomysłu na własny lokal. W Makro można zacząć od wizualizacji lub projektu lokalu, następnie wyposażyć go w odpowiedni sprzęt oraz artykuły spożywcze i przemysłowe. Możliwe jest stworzenie karty dań z gotowych przepisów na wyśmienite potrawy oraz wzbogacenie jej o odpowiednio dobrane wina. Pracownicy Makro Centrum HoReCa mogą też przygotować food cost poszczególnych dań. Finalnie właściciel restauracji lub innego lokalu gastronomicznego może wziąć udział w szkoleniach w Makro Centrum HoReCa lub też podnieść w ten sposób kwalifikacje swoich pracowników.
W Centrum organizowane będą specjalistyczne szkolenia dla szefów kuchni, kierowników placówek gastronomicznych, oraz uczniów szkół gastronomicznych. Eksperci kulinarni, szefowie kuchni oraz doradcy kulinarni producentów i dostawców zaprezentują różnorodne zastosowanie sprzętu i produktów dostępnych w Makro.
Planowane jest przeprowadzanie szkoleń m.in. z trzech głównych grup: HACCP, kuchnia włoska, szkolenia związane z ofertą Gastro. Bogaty asortyment szkoleń i pokazów pozwoli wszystkim pracownikom sektora HoReCa znaleźć coś dla siebie: HACCP – system jakości w procesie produkcyjnym
Organizacja pracy i techniki przygotowania półproduktów (zgodnie z HACCP)
Kuchnia włoska (i inne)
Nowe trendy i techniki kulinarne w gastronomii światowej
Komponowanie menu i karty win
Ford Cost – ekonomia przy zarządzaniu produkcją gastronomiczną
Korzyści stosowania produktów „convenience”
Udział w szkoleniach to możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji, zdobywania nowej, przydatne w praktyce wiedzy, wymiana doświadczeń zawodowych. Podczas szkoleń będzie można poznać wszystkie grupy produktowe z oferty Makro, dowiedzieć się jak najlepiej je wykorzystać oraz nawiązać kontakty handlowe i biznesowe w Makro.
Zapraszamy do odkrycia korzyści, jakie oferuje Ci Makro Centrum HoReCa.
Jeżeli nie jesteś jeszcze klientem Makro, a prowadzisz działalność gastronomiczną - zarejestruj się! Konsultanci ds. HoReCa, których łatwo znaleźć w każdej hali Makro, podpowiedzą jak w prosty i szybki sposób dołączyć do grona klientów firmy oraz wyjaśnią jakie korzyści się z tym wiążą (dla klientów Makro ze Złota Kartą przewidziane są dodatkowe przywileje).
W Makro Centrum HoReCa poznasz smak gastronomii…!
Makro Centrum HoReCa:
Al. Jerozolimskie 184
02 - 486 Warszawa
tel. (022) 570 17 40
fax. (022) 570 17 41
www.makro.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |