Leszek Jurczak piastuje stanowisko Managera ds. Klientów HoReCa w Makro Cash & Carry od 1 lipca 2008 roku. Zajął miejsce Bertrand'a Dufour, który kontynuuje karierę zawodową w Atenach.
Leszek Jurczak ma bogate doświadczenia w zarządzaniu, doskonale zna również branżę gastronomiczną. Wcześniej pracowałem jako dyrektor hali Makro w Opolu. W poprzednich firmach realizowałem różne projekty gastronomiczne.
Nie będzie rewolucji?
Zmiany personalne na stanowisku Managera ds. Klientów HoReCa zapowiadają kontynuację strategii Makro. Zależy nam na kompleksowej obsłudze wszystkich firm sektora HoReCa.
Naszymi klientami są zarówno niewielkie fast-foody jak i renomowane restauracje z aspiracjami do wyróżnień Michelina – wyjaśnia Leszek Jurczak. Poprzez kompleksową obsługę rozumiem dostarczanie klientom odpowiedniego wyposażenia, produktów jak i wiedzy – stąd oferta szkoleniowa i konsultingowa.
Ultraświeżość w ofercie
Głównie ze względu na restauracje premium zależy nam na rozszerzeniu oferty ultraświeżej żywności. Będziemy konsekwentnie dążyć do umocnienia pozycji lidera w zaopatrzeniu firm sektora HoReCa w mięso, ryby i warzywa/owoce. Zamierzamy znacznie rozszerzyć ofertę świeżych ryb. Zależy nam także na tym, żeby wszystkie świeże produkty były dostępne na terenie całego kraju.
Produkty to nie wszystko
Poza szerokim asortymentem produktów, proponujemy naszym klientom usługi doradcze, pomoc przy otwieraniu czy zmianie charakteru działalności gastronomicznej. W Makro mamy zatrudnionych kilkudziesięciu konsultantów, którzy odwiedzają klientów w miejscu prowadzenia działalności. Oferujemy doradztwo w zakresie asortymentu, rozwiązań biznesowych, ale także tworzenia karty win dopasowanej do oferty każdej restauracji. Szkolenia na przykład z zakresu kuchni włoskiej czy polskiej organizujemy też w naszym profesjonalnym Makro Centrum HoReCa znajdującym się w nowo otwartym Makro Centrum Rozwoju Firm w Warszawie.
Zapewniamy także gotowe rozwiązania, pozwalające sprawniej uruchomić własny biznes i szybciej osiągnąć zyski. Planujemy między innymi oferowanie koncepcji na restaurację rybną i kącik przekąskowy.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.