Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – szkolenia nauczycieli zawodu


Rusza projekt doskonalenia zawodowego skierowany do nauczycieli przedmiotów zawodowych i instruktorów praktycznej nauki zawodu kucharz (i pokrewnych) pod tytułem „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej”.

Program realizowany jest na zlecenie Ministerstwa Edukacji Narodowej. W przyszłości udział w tego typu programach doskonalenia zawodowego w rzeczywistych warunkach pracy kuchni ma być obligatoryjny dla wszystkich nauczycieli nauki zawodu.

Udział w projekcie jest całkowicie bezpłatny. Wszystkie wydatki współfinansowane są przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Szkoła czy też nauczyciel  nie ponoszą żadnych kosztów. Dostają zwrot kosztów dojazdów i noclegów. Nauczyciele chcący wziąć udział w szkoleniach, powinni wypełnić odpowiednie zgłoszenie. Rekrutacja trwa do końca maja 2009 roku.

W pierwszym etapie uczestnicy projektu przekonają się jakie są ich mocne i słabe strony kulinarne. Na podstawie obserwacji międzynarodowy zespół szefów kuchni opracuje dla każdego z nauczycieli indywidualny program 11-dniowego stażu. Ten będzie się odbywał w renomowanych kuchnia restauracyjnych i hotelowych.

Nauczyciel po ukończeniu programu uzyska certyfikat Efektywnego Nauczyciela Sztuki Kulinarnej poświadczający jakość prowadzonego przez niego kształcenia z zakresu sztuki kulinarnej.

Projekt zakłada udział 42 nauczycieli i instruktorów przedmiotów zawodowych na kierunku kucharz i pokrewnych z województw warmińsko-mazurskiego, podlaskiego i mazowieckiego.

Realizacją zajmuje się Akademia Kurta Schellera, Uniwersytet Warmińsko- Mazurski w Olsztynie oraz Fundacji na Rzecz Budowy Społeczeństwa Opartego na Wiedzy "Nowe Media" w Olsztynie.

Więcej informacji na stronie www.rekrutacja.fnm.pl

Informacje: Kurt Scheller, opr. JZ - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Ciekawe czy są jeszcze wolne miejsca?"
(06.05.2009 - 21:01)  (waldek)
"efe????????????????????"
(29.05.2009 - 19:36)  (kucharz)
"dolnyśląsk"
(09.07.2009 - 15:24)  (monika)
"od września lub października nowa edycja projektu"
(15.08.2010 - 12:55)  (biuro ENSK)
",,Efektywny nauczyciel sztuki kulinarnej''"
(20.11.2010 - 19:00)  (Ewa Kałużna)
",,Efektywny nauczyciel sztuki kulinarnej''"
(20.11.2010 - 19:05)  (Ewad)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000