Jeszcze kilkadziesiąt lat temu mało kto mógł zakosztować kawy z automatycznego ekspresu. Dziś dzięki firmie SIGIS Polska możemy w naszych cooffebarach rozkoszować się smakiem wspaniałej i aromatycznej kawy z profesjonalnych ekspresów Bezzera – jedynej firmy ze stuletnim doświadczeniem.
|
 |
Gdzie mógłby powstać idealny ekspres stworzony z pasją pokoleń, jak nie we Włoszech? To tu, na każdym kroku spotyka się kafejki, w których siedzą i niespiesznie sączą espresso, cappuccino, czy lattemacchiato smakosze tego trunku. W słonecznej Italii mieści się również Mediolan ulica Luigi Bezzera, a na niej powstała w 1901 fabryka BEZZERA. Fabryka, która od podstaw produkuje w pełni profesjonalne ekspresy spotykane w wielu europejskich i światowych coffeebarach.
W swoim biurze znajdującym się tuż obok fabryki przyjmuje sam właściciel Guido Bezzera. Potężna fabryka, rozbudowany personel, ale jak to mówi Guido Bezzera to przede wszystkim rodzinny interes, którego sam nadal dogląda.
O wyjątkowym klimacie i historii tego miejsca świadczą wiszące na ścianach stare zdjęcia przedstawiające Międzynarodowe Targi w Mediolanie z 1906 roku, na których Bezzera prezentuje absolutną nowość: pierwszy automatyczny ekspres do kawy espresso.
W dzisiejszych dużych korporacjach trudno spotkać człowieka tak pochłoniętego pasją i dążącego do perfekcji jak Guido Bezzera. Produkowane tam ekspresy są w każdym detalu perfekcyjne. Na hali produkcyjnej wśród wielu urządzeń pracuje maszyna, która przez 24 h/dobę produkuje nakrętki, śrubki, obudowy itp. Widząc nasze zdziwienie Guido odpowiada – jesteśmy przecież producentem, to nasz wyrób my odpowiadamy za jego perfekcję. I rzeczywiście wchodząc na hale produkcyjną można dostrzec kolejne etapy powstawania każdego ekspresu.
Nowoczesne i zaawansowane technologicznie przedsiębiorstwo, które istnieje już prawie sto lat wypuszcza na rynek gastronomiczny ekspresy, które zaspokoją nawet wygórowane potrzeby baristy.
Profesjonalne ekspresy do kawy ELLISSE, GALATEA, B2000, B6000 oferują wysoką wydajność dla barów kawowych, a BZ07, MITICA, GIULIA MN, BZ 35, Z 40 zaspokoją potrzeby właścicieli małej gastronomii. Kluczowe cechy maszyn Bezzera obejmują:
- Autos team gwarantuje, że mleko zawsze będzie ubite tak samo i w odpowiedniej temperaturze
- System kontroli temperatury PID
- Podwójny manometr wskazujący ciśnienie wody w bojlerze oraz ciśnienie pompy
- W pełni elastyczne miedziane ramiona wodne z parownikiemdoskonale spełniają najwyższe oczekiwania baristów
- Najlepsza jakość komponentów wszystkich paneli z najwyższej jakości stali nierdzewnej o oznaczeniu 304
Jeśli urządzenie nie oferuje właściwej równowagi między łatwością obsługi i kontrolą użytkowania, niezawodności i cieszącego oko designu nie jest warte uwagi na tak szybko rozwijającym się polskim rynku kawowym. Naszym zdaniem firma Bezzera łączy wszystkie te cechy w swoich urządzeniach i dlatego wprowadziliśmy ja do sprzedaży dla naszych Partnerów Handlowych. Bezzera to nie tylko ekspresy, ale wszystko, co związane jest z przygotowaniem napoju zwanego czarnym złotem. Profesjonalne, automatyczne młynki wykonane jak ekspresy ze stali nierdzewnej, profesjonalne spieniacze do mleka, szuflady na fusy, łyżki, tampery, a również kawa Bezzera – mieszanka ziaren własnej produkcji.
Ekspresy Bezzera w branży baristycznej są znane od dawna jak Premium Brand, a dzięki swojej konstrukcji, niezawodności i konsekwencji w utrzymaniu stałych parametrów parzenia kawy gwarantują doskonałą filiżankę espresso za każdym razem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|