Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Kuchenne Rewolucje we francuskiej restauracji Doroty Rydygier


Kuchenne Rewolucje to program, który uratował już nie jedną restaurację w Polsce. Restauratorka Dorota Rydygier postanowiła wziąć udział w programie i dać swojej restauracji szansę na zmiany, jakie zaproponowała Magda Gessler. Może to one pomogą przetrwać ten trudny czas. Żeby się przekonać jak ostatnia EPIDEMIA i LOCKDOWNY Rządu wpłynęły na zarządzanie Restauracją zachęcamy do obejrzenia Rewolucji... Jakie są prawdziwe przyczyny kryzysu / krachu w gastronomii?

Dla właścicielki restauracji Voila w Krakowie udział w programie był niesamowitą przygodę. Chciała sprawdzić, czy jej kuchnia zachwyci czy też rozczaruje Magdę Gessler. Co się zmieniło w restauracji przy ulicy Konfederackiej 4 w Krakowie? To były przeogromne zmiany, nowy wystrój a przede wszystkim nowa karta i nowi ludzie. Klienci będą pozytywnie zaskoczeni, bo to właśnie ich potrzeby były brane pod uwagę przy wprowadzaniu zmian. Jak mówi Dorota Rydygier - "Nikt tak jak Francuz nie rozumie kuchni francuskiej". Kucharkę Ivankę zastąpił Dylan - Francuz, z którym właścicielka restauracji komunikuje się po francusku. W nowym menu znajdziemy dużo warzyw, oliwy i słońca, jednak dla zwolenników klasyki, są też dania ze stałej karty. Poczujemy się jak w Prowansji! Goście na powitanie i czekając na główne danie dostają domowe rillettes, czyli smalec, który w restauracji robiony jest osobiście przez Panią Dorotę. Nie zabraknie wspaniałego pieczywa z francuskiej piekarni Pierre. Można również kupić świeże bagietki, a w weekendy można też skosztować croissanty, pain au chocolat, a także chleb z suszonymi owocami i z mąki kasztanowej. Zmieniona została także nazwa oraz wystrój w stylu Prowansja/Avignon. Dnia 4 listopada 2022 roku restauracja została otwarta w nowej odsłonie pod nazwą "Voila Avignon Bistro" (wcześniejsza nazwa "Voila").

- "Było niesamowicie intensywnie. Towarzyszyła nam niemal dwudziestoosobowa ekipa telewizyjna, która czyhała na każde nasze potknięcie, a tych nie brakowało, oraz na każde nasze słowo. Były zwroty akcji! Byli znikający ludzie i działy się rzeczy zupełnie niespodziewane. Nie będziemy jednak spoilerować. Zdradzimy tylko tyle, że ten odcinek podobno przejdzie do historii Kuchennych Rewolucji - tak przynajmniej twierdzi sama reżyserka! Na koniec dodamy, że Pani Magda, oraz biała szałwia pomagają nam odczarować to miejsce. Powiem Wam tylko tyle: Magda Gessler to wspaniała, bardzo mądra, wyrozumiała osoba. Nauczyła mnie pokory. Już będę grzeczna, ale nadal uparta, bo za późno na zmianę charakteru. Dzięki niej będę walczyła o przetrwanie i bardzo liczę na Wasze wsparcie. Jesteśmy pełni dobrej energii. Wypędziliśmy złe emocje i odczarujemy to miejsce.'' - komentuje właścicielka francuskiej restauracji "Voila Avignon Bistro", Dorota Rydygier.

Planowana emisja odcinka z udziałem restauracji Doroty Rydygier odbędzie się w marcu 2023 roku. Serdecznie zapraszamy do obejrzenia tego odcinka.

zdjęcia: prywatne archiwum restauracji "Voila Avignon Bistro", www.facebook.com/voilaavignonbistro

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000