| |
SMOKER to marka urządzeń, służących do obróbki termicznej produktów spożywczych. Grille – wędzarnie typu SMOKER charakteryzują się tym, że źródło ognia (temperatury) jest poza częścią do grillowania, bbq (z ang. grill, to styl pieczenia, gdzie mięso i ryby są wędzone oraz dymione) lub wędzenia. Firma ta istnieje już na rynku od 2000 roku i wciąż zaskakuje swoich klientów coraz to nowszymi urządzeniami.
Pierwsze wyprodukowane przez markę SMOKER grille – wędzarnie do biznesu to King oraz Queen. Bogate doświadczenie oraz praktyka wynikająca z obsługi imprez, uczestnictwa w licznych konkursach, pozwoliły na stworzenie nowszego sprzętu, który spełni oczekiwania wymagających klientów. I tak powstały modele dostosowane do potrzeb indywidualnych użytkowników:
jak i do pracy zarobkowej, obsługi masowych, dużych imprez:
Osiągnięcia:
W marcu 2004 roku na targach GASTROEXPO w Gdańsku, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, grill – wędzarnia do biznesu Queen marki SMOKER otrzymała medal oraz zdobyła pierwsze miejsce za najlepsze innowacyjne urządzenie do gastronomii.
W maju 2004 roku grill – wędzarnia do biznesu King marki SMOKER wygrywa w konkursach na targach przetwórstwa i produktów żywnościowych Polfood, Mleczna Rewia, Ferma drobi, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie. Zdobywa również Puchar w konkursie Mercurius Gedanensis za wysoką jakość produktu w kategorii Maszyny i urządzenia dla przemysłu żywnościowego.
W 2005 roku grille – wędzarnie do biznesu z grupy SMOKER – King oraz Queen na targach Polfish organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, ponownie zdobywają najważniejsze wyróżnienie a mianowicie Puchar w konkursie Mercurius Gedanensis za wysoką jakość produktu.
Od 2000 roku grille – wędzarnie SMOKER uczestniczą we wszystkich ważniejszych imprezach związanych z grillowaniem, bbq w kraju i za granicą. Używane są przez reprezentacje narodowe do treningów, wykorzystywane są również do obróbki termicznej w trakcie zawodów:
Mistrzostwa Świata i Europy:
- 2004 r. – Mistrzostwa Europy (WBQA) – Talin – Estonia.
- 2005 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA) – Balaton – Węgry.
- 2006 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA) – Wrocław – Polska.
- 2010 r. – Mistrzostwa Świata – Bruksela – Belgia.
- 2011 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA) – Gronau – Niemcy.
- 2012 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA) – Torhout – Belgia.
- 2012 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA.
- 2013 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA.
- 2014 r. – Mistrzostwa Europy (WBQA) – Polska.
Imprezy Krajowe:
- Eliminacje do Mistrzostw Polski BBQ – miasta w Polsce.
- Mistrzostwa Polski BBQ – Szklarska Poręba.
- Sielawa – Stare Jabłonki.
- Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – Pułtusk.
- Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej – Stare Jabłonki.
- Festiwal Smaku – Gruczno.
- Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny – Ustroń.
- Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Amatorów – Czarna Woda.
SMOKER posiada również swoją reprezentację oraz przedstawicieli, którzy zajmują się promowaniem polskich produktów takich jak: ryby oraz mięsa wołowe i wieprzowe. Biorąc udział w licznych konkursach wymieniają się doświadczeniami, a także utrwalają wiedzę dotyczącą grillowania, bbq, wędzenia. Oprócz tego kultywują i wdrażają tradycyjne oraz regionalne produkty. Opracowują własne przepisy i receptury, które są nagradzane licznymi wyróżnieniami i nagrodami.
Firma SMOKER, poza produkcją i dystrybucją swoich urządzeń, prowadzi też liczne szkolenia i pokazy:
- z zakresu przygotowania produktów do grillowania, do bbq oraz wędzenia – peklowania, marynowania;
- z zakresu obróbki termicznej w szczególności wędzenia różnymi metodami – na zimno, na ciepło, na gorąco, na gorąco z podpiekaniem;
- wdrażania produktów do kart menu – receptury i praktyka w przygotowaniu;
- z zakresu logistyki, obsługi dużych imprez – czyli umiejętność wydawania dużej ilość porcji w jak najkrótszym czasie, wykorzystując minimalną niezbędną ilość osób do obsługi przy niskich kosztach.
Dodatkowo, SMOKER dysponuje sprzętem i urządzeniami, które pozwalają na obsługę dużych masowych imprez. Przeszkolona i doświadczona kadra w obsłudze urządzeń marki SMOKER jest w stanie w ciągu 3–4 godzin wydać ok. 20 tys. porcji podczas dużej imprezy (rekord – 43 tysiące porcji).
Dużą zaletą produktów firmy SMOKER jest to, że nie potrzebują one zasilania elektrycznego, gazu, a jedynie drewno opałowe. Pozwala to na przeprowadzenie imprez w trudnym terenie np. starówki miast, plaże, łąki, las.
SMOKER to produkcja i dystrybucja urządzeń w Polsce, Belgii i Niemczech. Ponadto, marka ta prowadzi szkolenia z zakresu obsługi urządzeń, przygotowania produktów do obróbki termicznej – peklowania, marynowania, wędzenia oraz obróbki termicznej metodą bbq. Co więcej, SMOKER umożliwia także kompleksową organizację imprez – rocznic, imprez integracyjnych z opcją nauki wędzenia, grillowania, urodzin, imienin, poprawin itp. Istnieje również możliwość wypożyczenia sprzętu do wędzenia i grillowania.
Do tej pory marka SMOKER wyprodukowała 15 urządzeń służących do grillowania i wędzenia gwarantujących zdrowe ekologiczne żywienie oraz doskonałą jakość potraw. Projektanci tego sprzętu dbają przede wszystkim o ich wielofunkcyjność, solidność budowy, mobilność (konstrukcja łatwa do transportu), sprawność (wydajność w czasie), a także niezależność. Ważna jest też dla nich higiena pracy i ekologia, rozumiane jako łatwość w utrzymaniu czystości.
Zobaczcie Państwo : |
|
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|