| |
Eksperci z US Meat Export Federation we współpracy z uznanym Dystrybutorem Mięs Premium na rynku HoReCa firmą Ekopol Sp. z o. o. poprowadzili szkolenie dla elitarnej grupy profesjonalnych szefów kuchni. Szkolenia zostały przeprowadzone w trzech miastach: Gdyni, Krakowie i Warszawie.
Szkolenie dla Szefów Kuchni, jakie miało miejsce w restauracji Port Specjal SMOKER, Al. Jana Pawła II 13 w Gdyni, odbyło się 11 lipca 2017 roku. To pierwszy taki event organizowany w Polsce.
Podczas szkolenia zostały zaprezentowane nowatorskie obróbki techniczne alternatywnych elementów mięsa wołowego. Uczestnicy szkolenia mogli poznać poszczególne elementy wołowe i ich zróżnicowane zastosowania kulinarne oraz źródła smaku i jakości wołowiny. Dowiedzieli się również jak wygląda proces produkcji oraz selekcji mięsa najwyższej jakości. Każdy mógł rozsmakować się we wspaniałej amerykańskiej wołowinie i samodzielnie przekonać się jak wysoką jakością charakteryzuje się prezentowane mięso.
Szkolenie zostało poprowadzone przez następujących ekspertów:
- Yuri Barutkin – USMEF Representative, Marketing, USMEF Europe, Russia, CIS, ekspert w zakresie produkcji mięsa wołowego w Stanach Zjednoczonych, dostępności amerykańskiej wołowiny bez hormonów na rynku UE;
- Cheyenne McEndaffer – Manager in Department of Technical Services USMEF, wykwalifikowany ekspert w zakresie rozbioru mięsa wołowego i producentka żywca wołowego;
- Alicja Wierzbicka – Prezes Elkopol sp. z o.o., wieloletni, sprawdzony dystrybutor amerykańskiej wołowiny na polskim rynku;
- Grzegorz Kazubski – były Manager Centrum Szkoleniowego HoReCa Makro Cash and Carry Polska, President of Polish Chef Association, od maja 2010 President of Polish BBQ Association, od sierpnia 2010 WBQA board member (President for the Baltic part of the World), od 2012 Sanctioned Kansas City Barbeque Society judging.
Kolejne dwa szkolenia odbyły się w hotelu Hilton Garden Inn, ul. Marii Konopnickiej 33 w Krakowie (12 lipca 2017 r.) oraz w hotelu Radisson Blu Centrum Hotel, ul. Grzybowska 24 w Warszawie (14 lipca 2017 r.).
Zdjęcia zostały wykonane przez Foodie Foto - Fotografia Kulinarna & Branding
Zobaczcie Państwo : |
|
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|